Logo

Andepostej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Andepostej 

 
Forret Frokost. Arbejdstid: 40 min. Marinering: 12 timer Bagetid: 1½-2 timer. Svær at lave. Retten er dyr. Retten kan fryses. 12-16 personer

 
# Ingredienser til Andepostej:
1 (friskslagtet) and (ca. 3 kg)
hjerte og lever fra anden
500 g kalvesmåkød
500 g stribet kogeflæsk
1 dl portvin
1,5 dl (fjerkræ)bouillon
1 æg
4 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 tsk tørret timian
salt og peber

 
Andebouillon til sky:
kråse, vingespidser og hvirvelhals fra anden
1 lille gulerod
½ porre eller løg
1 smal båd selleri
fedtterninger fra anden eller smør  
ca. 5 dl vand
salt
Sky:
2,5 dl andebouillon
0,5 dl portvin
5 blade husblas
Tilbehør: flutes
Postejform: 3 l

 
* Sådan laves Andepostej:
1. Skær forsigtigt andeskindet af, så det forbliver så helt som muligt.

 
2. Skær brystfileterne af anden og skær dem i lange strimler.
Overhæld dem med portvinen og lad dem marinere ca. 12 timer. Vend et par gange.

 
Fars:
3. Skær resten af andekødet af skroget.
Hak det sammen med hjerte, lever, kalvekød og flæsk i elhakker eller to gange gennem kødmaskinen.
Sæt ovnen på 160°C.

 
4. Rør det hakkede kød med kold bouillon, æg, finthakkede skalotteløg, presset hvidløg, timian, salt og peber.
Tag andebrystet op af marinaden og hæld portvinen herfra i farsen lidt ad gangen til en passende blød konsistens.

 
Postej:
5. Beklæd en postejform med andeskindet, fedtsiden skal vende indad.
Læg halvdelen af farsen i bunden.
Fordel andebryststrimlerne herover og dæk med resten af farsen.
Dæk med resten af andeskindet.

 
6. Bag postejen 1½-2 timer.
Stik med en stege gaffel i postejen. Kommer gaflen tør op, er postejen færdig.

 
Andebouillon til sky:
7. Del hvirvelhalsen et par gange og svits den og de øvrige ingredienser til bouillonen i lidt fedtterninger, smeltet fra anden, eller i lidt smør.
Lad det brune, men ikke branke.
Kom vand ved, så det dækker pænt, kog op, og lad det koge en time under låg.
Si det og skum evt. fedt af, når det har samlet sig foroven.
Kog bouillonen lidt ind for god varme uden låg. Den skal smage kraftigt af and.
Smag til med salt.

 
Sky:
8. Udblød husblassen i koldt vand i 8-10 min.

 
9. Kom 2,5 dl andebouillon i en gryde og bring den i kog.
Sluk og tilsæt portvinen.
Knug husblassen fri for vand og smelt den direkte i den varme bouillon.
Hold den lunken, til den skal hældes over postejen.

 
10. Tag postejen ud af ovnen, når den er færdig.
Hæld halvdelen af det flydende fedt fra. Fjern evt. andeskindet.
Læg postejen tilbage i formen.

 
11. Hæld 1 dl sky over postejen, mens den endnu er varm, så skyen trænger ind i postejen.
Hæld resten af skyen ved, når postejen er kølet yderligere.
Server den helt kold. Server flutes til.

 
Tips: Tiloversbleven sky kan stivne i en lille skål, der stilles koldt, og gives til, hakket.
Er der ikke andeskind nok til at beklæde formen med, kan der suppleres med tynde skiver fersk spæk.
Postejen kan bages i to 1,5 l's forme, så er bagetiden 1¼-1½ time.

 
Grøn salat klæder som tilbehør. Eller små stærke agurker (cornichons).
Kan fryses; holdbarhed: 2-3 måneder.

 
Se flere opskrifter med And

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 9.746 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad bruger du mest mobiltelefonen til?









Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her