Logo

Enchilada

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Enchilada

 

En krydret ret med spanske aner. Den bestod oprindeligt af enkle pandekager med majs. Men der er mange variationer af retten. Her serverer vi varme enchiladas med et dejligt Mexico-krydret kødfyld. Server gerne en frisk salat til som modvægt til det krydrede.

Tid: ca 35 min, heraf 10 min til gratinering. Retten er fryseegnet. Holdbarhed ca 6 mdr. 4 pers.

 

# Ingredienser

CREPES:

3 æg

5 dl mælk

1½-2 dl hvedemel
½ tsk salt

1 spsk margarine

 

FYLD:

1 løg

1 fed hvidløg
1 spk smør

200 g hakket oksekød

1 ds. flåede tomater, knuste
1 tsk salt

¼ tsk sort peber

1 ds. champignon i skiver (200 g)

2 dl strimlet bladselleri
3 spsk chilisauce

1 tsk Mexico krydderiblanding
1 dl reven ost

 

* Fremgangsmåde

1. Pisk æggene sammen til crêpes-dejen.

Tilsæt halvdelen af mælken sammen med mel og salt.

Pisk det til en glat dej. Pisk resten af mælken i.

 

2. Pil og hak løg og hvidløg.

 

3. Smelt fedtstoffet på en pande og svits det sammen med kødet.
Hæld tomaterne i. Smag til med salt og sort peber.

Lad saucen koge sammen 5 min.

 

4. Tilsæt champignoner, bladselleri, chilisauce og mexicansk krydderi.

Lad det hele simre ca 5 min.

 

5. Smelt fedtstoffet og hæld det i crêpes-dejen.

 

6. Opvarm en lille pande. Hæld knapt ½ dl dej på og bag crêpes.

De skal kun bages på den ene side.

De er færdige, når overfladen er helt tør, og de har fået fin farve på undersiden.

 

7. Læg lidt af kødfyldet på hver crêpes.

Rul dem sammen og læg dem i et ovnfast fad.

Drys osten over og gratiner dem i en 225 °C varm ovn ca 10 min.

Server med en blandet salat.

 

Tips: Crepesene kan bages og fyldes i god tid inden serveringen. Gratiner dem lige før det er spisetid. De kan fryses ned i alubakker eller på et ovnfast fad.

Optø dem og gratiner dem med ost som anvist ovenfor.

 

Se alle de bedste opskrifter med Enchilada

 

Se alle de bedste opskrifter med Æg

 

Se alle de bedste opskrifter med Ost

 

INFO: En enchilada er en majstortilla eller crêpes rullet rundt om en påfyldning og dækket med en salte sauce. Oprindeligt fra mexicansk køkken kan enchiladas fyldes med forskellige ingredienser, herunder kød, ost, bønner, kartofler, grønsager eller kombinationer.

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 448 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her