Logo

Hummer i portvin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hummer i portvin 

 
Forret Frokost Arbejdstid: 30 min. Kogetid, hummer: ca 10 min. Svær at lave. Høj pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Hummer i portvin:
2 levende hummere (à 500-600 g)
50 g usaltet smør
2 dl hvid portvin
½ tsk salt
½ tsk paprika eller 1 knsp cayennepeber

 
Sauce:
½ dl fløde
2 æggeblommer
portvin efter smag
salt peber
*
Sådan laves Hummer i portvin:
1. Stik en kniv mellem hummerens øjne og flæk hovedet, så dør hummeren øjeblikkeligt.
Del hummerne på langs med et snit fra hovedets underside ned mellem benene.
Knus forsigtigt skallerne på kløerne med et hammerslag eller brug en nøddeknækker.
Fjern den hårde mavesæk, der sidder helt fremme bag øjnene.
Fjern også tarmen, den mørke streng, der går gennem halen.

 
2. Lad smørret blive gyldent i en pande med høje sider (sauterpande) eller i en tykbundet gryde.
Læg de halve hummere i det varme smør og svits dem, mens de jævnligt vendes.
De skal ikke tage farve.
Tilsæt portvin, salt og paprika (cayennepeber).
Lad hummerne småkoge under låg ca 10 min.

 
3. Tag hummerne op og pil forsigtigt kødet ud af skallerne og hold det varmt tildækket i en varm skål.
Si fonden og hæld den tilbage i panden (gryden).
Kog fonden ind til ca ¼.

 
Sauce:
4. Pisk fløden let sammen med æggeblommerne.
Tag gryden fra varmen og pisk lidt af den varme hummerfond i legeringen, inden det hele piskes sammen.
Varm den legerede sauce op tillige under kogepunktet under kraftig piskning.
Den må ikke koge, så skiller den.
Tag den fra varmen og smag til med portvin, salt og peber.

 
Anretning:
5. Top det varme hummerkød op på et varmt fad og hæld saucen over.
Server ristet brød eller Croûtoner til.
 

Tips: Pynt evt. med lidt dild eller brøndkarse.
Hummer i portvin kan også serveres med løse ris.
Saucen kan tilsættes små stykker rød peberfrugt.

 
Se alle de bedste opskrifter med Hummer

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.239 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her