Logo

Hummersalat à la tatare

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hummersalat à la tatare 

 
Forret. Frokost. Arbejdstid: 50 min. Kogetid, hummer: ca 8 min. Trækketid, hummer: 12-14 min. Afkølingstid: 1 time. Svær at lave. Høj pris. 4 personer.   

 
# Ingredienser til Hummersalat à la tatare:
2 levende hummere (à ca 500 g)

 
Court-bouillon:
4 l vand
4 spsk hvidvinseddike
10 hele peberkorn
2 løg
2 gulerødder
1 bdt persille
2 laurbærblade
2 kviste timian

 
Sauce:
100 g mayonnaise
1 tsk konc. tomatpuré
2 spsk klippet purløg
1 spsk hakket persille
½ spsk hakket frisk estragon
1 spsk hakket kapers
½ tsk fransk sennep
1 lille fed knust hvidløg
salt og peber

 
Endvidere:
1 avocado
lidt citronsaft
8 store (mark)champignoner
8 cherrytomater
1 bdt dild

 
Marinade:
1 spsk estragoneddike
3 spsk olie
salt og peber
*
Sådan laves Hummersalat à la tatare:
1. Kog ingredienserne til court-bouillonen sammen i en stor gryde.
Kom de levende hummere i den spilkogende court-bouillon med hovedet først, og læg straks låg på.

 
2. Dæmp varmen, så snart lagen atter er kommet i kog, og kog hummerne under låg ved svag varme i 8 min.
Tag gryden fra varmen og lad hummerne køle af i la­gen 12-14 min.

 
3. Tag hummerne op, ret dem ud og lad dem blive kolde under let pres.
Tag hummer kødet ud af skallerne, se evt. Hummer naturel.
Tag endelig den grønne lever m.m. og en eventuel koralmasse (rogn) med.

 
Sauce:
4. Rør mayonnaisen sammen med tomatpuré, krydderurter, hvidløg, kapers og sennep.
Smag til med salt og peber.
Rør også den grønne indmad i.

 
5. Skær avocadoen igennem på den lange led, fjern stenen og befri den for skal, den skal løsne relativt nemt, ellers er avocadoen ikke moden nok.
Skær avocadokødet i tynde skiver og dryp dem let med citron, så mørkner de ikke så hurtigt.

 
6. Skær rodenden af champignonerne, skyl dem kort og koldt og tryk dem let tørre.
Skær dem i tynde skiver.

 
7. Tag pæne stykker klo fra til pynt, og skær det resterende hummerkød i passende skiver og stykker.

 
8. Bland hummerkødet med så meget sauce, at det netop holder sammen.
Arranger salaten i de halve hummerskaller.

 
9. Arranger de fyldte hummerskaller på tallerkener eller et stort fad.
Pynt hver enkelt anretning med klokød og evt. koral.
Fordel avocadoskiverne taglagt på hver tallerken eller på fadet.
Læg de skivede champignoner ved siden af, og anbring til sidst de halverede cherrytomater.

 
10. Ryst ingredienserne til marinaden sammen og dryp den over avocado, svampe og tomater.
Pynt med dildkviste.
Server Flûtes, Bondebrød eller ristet brød til.
 

Tips: Hvis saucen laves med tørret estragon, skoldes den først, så smagen frigøres.

 
Se alle de bedste opskrifter med Hummer

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 8.807 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her