Dejlig festpaté med svinemørbrad, frisk salat og brød. Denne
skønne paté med mørbrad er perfekt til når du skal have gæster. Lækker som
forret eller frokost ...
Til 6-8 personer.
Tilberedningstid: 2½ time.
# Ingredienser
700 g hakket
vildtkød
2 løg
250 g røget bacon i
tern
4 spsk madeira
4 æg
salt og peber
1 tsk timian
50 g pistacier
1 svinemørbrad
125 g spæk i tynde
skiver
Dej:
500 g hvedemel
200 g koldt smør
1 tsk salt
7-8 spsk koldt vand
1 æggeblomme
1 æg til pensling
* Tilberedning
1. Hak smørret i
melet. Bland salt i og tilsæt koldt vand og æggeblomme.
Ælt dejen sammen,
pak den ind i alufolie og stil den koldt ½ times tid.
2. Pil og hak løgene
fint.
Rist
baconterningerne i en gryde og svits løgene i gryden til du er klare.
Tag bacon og løg op
med en hulske.
Lad det køle lidt af og kør det to gange gennem kødmaskinen sammen med
vildtkødet.
3. Rør madeira og æg
i til en sammenhængende fars.
Krydr med salt og
peber og timian.
Bland de grofthakkede
pistacier i.
4. Brun
svinemørbraden på alle sider i baconfedtet i gryden.
Krydr den med salt
og peber og lad den blive kold.
Fold tynde
spækskiver omkring mørbraden.
5. Rul 2/3 af dejen
ud til en tynd plade.
Beklæd en smurt form
hermed.
Halvdelen af farsen
kommes i formen.
Læg den omviklede
mørbrad herpå og kom resten af farsen i.
6. Rul resten af
dejen ud og læg den over som låg.
Smør kanten med æg
og tryk dejen godt sammen.
Klip eller skær
huller i dejlåget, så dampen kan slippe ud under bagningen.
Pynt med dejrester.
Smør med æg og bag
pateen ved 200 °C i 45 minutter.
Dæmp så varmen til
175 °C og lad den bage endnu 45-60 minutter.