En saftig, cremet ost, der fylder krogene ud i pastaen. Her er alle de bedste opskrifter samlet – se også menuforslag nederst
Forberedelsestid: 25 min. Tilberedningstid: 10 min.
Kuverter: 6-8
# Ingredienser
750 g rå rejer
2 spsk olie
500 g pennepasta
6 dl tomatpuré
1,2 dl hvidvin eller bouillon
2 spsk revet citronskal
250 g mascarpone
ekstra revet citronskal
friskkværnet sort peber efter smag
* Tilberedning
1. Pil rejerne, men lad halen og den nederste del af skallen
blive siddende.
Fjern tarmen ved at trække den ud fra hovedet med en lille
kniv - den burde glide let ud.
2. Opvarm olien i en tykbundet gryde.
Steg rejerne i hold i omkring 1 min, eller indtil de skifter
farve.
Tilsæt om nødvendigt mere olie. Fjern rejerne og stil dem
til side.
3. Kog pastaen i en stor gryde med kogende vand, indtil den
er mør.
4. Tilsæt imens tomatpure, vin og citronskal i den første
gryde.
Rør det godt sammen. Lad det simre uden låg i 5 min.
Tilsæt rejerne, og lad det småkoge i yderligere 1 min.
5. Dryp pastaen godt af og vend den i lidt af saucen og hæld
det op i en stor serveringsskål.
Hæld resten af saucen, rejer, mascarpone, citronskal og
peber ud over.
Prøv sammen med:
Hovedret: Kyllinge-
og porretærte
Dessert: Blåbær
crème brûlée
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.