Logo

Pirog med kødfyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pirog med kødfyld

 
Piroggerne fyldes med oksekød, løg og tomater. De smager både fantastisk lune og kolde, lav dem til aftensmad, frokost eller madpakken. De kan også nemt fryses, så lav gerne en stor portion.

 
Frokost Aftensmad. Arbejdstid: 50 min. Hævetid, dej: ca 30 min. Stegetid, kødfyld: ca 20 min. Ovntid: ca 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 
Som frokostret: 6 personer Som hovedret: 4 personer.

 
# Ingredienser til Pirog med kødfyld
Dej:
smør
vand
gær
2 æg
hvedemel (ca. )
1 tsk salt

 
Fyld:
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk olie
hakket oksekød
1 ds flåede tomater
½ dl mild chilisauce
½-1 spsk chilipulver
1 tsk stødt merian
salt og peber
Til pensling: sammenpisket æg
Pynt: 3-4 laurbærblade
*
Sådan laves Pirog med kødfyld
Dej:
1. Smelt smørret i en gryde, tilsæt vandet og lad blandingen blive lunken (35 °C ).
Opløs gæren i den lune væske.

 
2. Tilsæt sammenpisket æg, salt og det meste af melet.
Rør dejen ensartet og ælt den blank og smidig på et melet bord med resten af melet.
Lad dejen hæve tildækket og lunt i ca 30 min.

 
Fyld:
3. Varm olien i en gryde.
Pil og hak løgene og svits dem i olien sammen med de delte hvidløg, uden at de tager farve.
Tilsæt kødet og brun det under omrøring, til det gryner og skifter farve.

 
4. Kom tomater, chilisauce og krydderier ved og lad det koge tættere for god varme uden låg i 25-30 min.
Smag kødfyldet til og lad det køle af.
Sæt ovnen på 200 °C.

 
Pirog:
5. Ælt dejen igennem og rul den til en stor cirkel på et melet bord.
Flyt den over på en smurt melet bageplade eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
Sørg for, at halvdelen af dejen hænger udenfor.

 
6. Læg kødfyldet på dejen på pladen, pensl kanten med vand eller sammenpisket æg, fold den resterende dej over og buk eller tryk kanterne sammen med en gaffel.
Pensl piroggen med sammenpisket æg, læg laurbærblade på som pynt og bag den midt i ovnen i ca 30 min., til den er gylden og gennembagt.

 
7. Lad piroggen afkøle lidt, før den flyttes over på et fad eller bræt og serveres.

 
Tips: Server piroggen med en broget, blandet salat eller Bønner, grønne, marinerede og en kold sauce, fx Chili-dip, se Dip.
Dejen kan også udstikkes til ca 16 små portions-pirogger, der foldes om fyldet.
Bagetiden nedsættes så til ca 15 min. og temperaturen hæves til 220 °C.
I stedet for med gærdej kan piroggen bages med Mørdej.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Pirog

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 10.997 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her