I Nordsverige bruger
man rensdyrkød til disse pirogger. Men med pastrami får man det samme lækre
resultat. Det smager bare så godt.
Tid: ca 45 min,
heraf 20 min hævning og 10 min i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed ca 6
mdr.
8 stk.
# Ingredienser
¼ pk gær (12½ g)
2 dl mælk
½ dl olie
½ tsk salt
1 dl groft rugmel
5 dl hvedemel
FYLD:
1 løg
200 g champignoner
2 spsk olie eller
margarine
200 g pastrami
1 spsk hvedemel
2 dl bouillon (vand
+ terning)
salt og peber
1 dl hakket persille
PENSLING: æg
* Fremgangsmåde
1. Smuldr gæren ud i
en skål. Opvarm mælk og olie til det er 37 °C.
Rør gæren ud med lidt af væsken.
Tilsæt resten af væsken sammen med salt, rugmel og det meste af hvedemelet.
Ælt dejen godt
igennem. Lad den hæve ca 20 min.
2. Pil løget og skær
det i skiver.
Rens champignonerne og skær dem i skiver.
Skær pastramien i
strimler.
Svits det hele i
fedtstoffet.
Drys melet over og
rør rundt.
Tilsæt bouillon og
krydderier. Tilsæt persille.
Lad det koge 5 min.
3. Ælt dejen igennem
med resten af melet.
Tag den op på
bordet. Del den i 8 dele.
Rul hver del ud til
en oval plade.
4. Læg fyldet i en
stribe på midten.
Pensl kanterne med
sammenpisket æg.
Rul piroggerne
sammen.
Læg dem med sammenføjningen nedad på en plade med bagepapir.
5. Pensl med
sammenpisket æg.
Bag dem ved 250 °C ca 10 min.
6. Server piroggerne
varme eller kolde med en blandet salat.
Tips: I stedet for pastrami kan du bruge tynde
skiver skinke.
Tørrede, udblødte svampe kan bruges i stedet for champignoner.
INFO: Pastrami er en rumænsk
variant af den tyrkiske pastırma, der normalt er lavet af oksekødbryst og undertiden fra lam eller kalkun. Det rå kød er
saltet, delvist tørret, krydret med urter og krydderier, derefter røget og
dampet.
Se alle de bedste opskrifter med Pirog eller Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------