Frokost Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 40 min. Hævetid: 1¼ time. Kogetid, tomatsauce: ca ½ time. Bagetid: ca 25 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
Som frokostret: 4 personer Som hovedret: 2 personer.
# Ingredienser
til Pizza Genovese
1 portion pizzadej
Fyld:
1 løg
1-2 fed hvidløg
modne tomater (evt. fra dåse)
2 spsk olie
salt og peber
sorte eller grønne oliven
12-14 ansjosfileter
1 spsk friskhakket oregano eller 1 tsk tørret
Endvidere: 3 spsk olie
*
Sådan laves Pizza Genovese
1. Lav en portion Pizzadej.
2. Skold og flå tomaterne. Tomater fra dåse skal bare dryppe
af.
Fjern stilkefæstet og del tomaterne i kvarte.
Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
Varm olien op i en gryde og svits løgene klare heri.
Tilsæt tomater, salt og peber og lad saucen småkoge under
låg ½ time.
3. Sæt ovnen på 225 °C.
Ælt dejen igennem og rul den ud til en stor firkant på et
meldrysset bord.
Læg dejen på en smurt, meldrysset bageplade og prik den let
med en gaffel.
Fold en kant hele vejen rundt, så fyldet bliver på plads.
Smør tomatsaucen over dejen, men ikke helt ud til kanten.
Skær olivenerne i skiver og fordel dem over.
Fordel også ansjosfileterne og drys med oregano.
4. Dryp olie over pizzaen og sæt den i ovnen på nederste rille,
ca 25 min, til kanten er gylden og sprød.
Tips: Saucen kan laves i forvejen. Længere kogetid
gør den mere koncentreret i smagen.
Tørret oregano kan erstatte den friske, beregn 1½ tsk.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder
Se alle de bedste opskrifter med Pizza
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------