Forret Frokost. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca 30 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Porretærte
2 plader frossen butterdej (eller ca hjemmelavet)
Fyld:
2 porrer
smør
3 æg
knap
cremefraiche
salt og peber
friskreven muskatnød
Tærteform:
*
Sådan laves Porretærte
1. Lad butterdejen tø næsten op, hvis der bruges frossen
dej.
Læg pladerne adskilt, så varer det kun en snes min.
2. Rul dejpladerne ud på et letmelet bord og for en
tærteform med dem.
Sørg for, at dejpladerne går lidt ind over hinanden og
hænger op over formen.
Rul kagerullen henover, så kanten afsluttes pænt.
Fyld:
3. Rens porrerne og skær dem i smalle skiver.
4. Smelt smørret i en gryde og svits porrerne et par min,
uden at de tager farve.
Tag dem fra varmen.
Sæt ovnen på 200 °C.
Pisk æggene sammen og pisk dem sammen med cremefraichen.
Krydr med salt, peber og reven muskatnød.
7. Fordel porrerne over tærtebunden, hæld æggeblandingen
over og bag tærten ca 30 min, til overfladen er gylden og æggemassen stivnet.
Tips: Fyldet kan suppleres med en rest hakket skinke
eller med lidt svitsede baconstykker.
Andre grønsager kan bruges i en tærte som denne.
De skal findeles og svitses som porrerne her, før de lægges
på tærtebunden og æggemassen hældes over.
Se alle de bedste opskrifter med Porre
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------