"Tatar"
er her blot ordet for finthakkede marinerede sild. Sildene er marinerede og
ikke rå, som når man bruger ordet om rå oksekøds- eller laksetatar. Kolde
kartofler passer godt til de salte marinerede sild.
2
personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 20 min.
#
Ingredienser til sildetatar med æble og kartoffelsalat:
125
g marinerede sild, matjesfileter eller gode kryddersild
2 spsk
klar snaps eller vodka
½
tomat
½ æble
Kartoffelsalat:
250
g kartofler
3 spsk
cremefraiche 38%
2 tsk
dijonsennep
½ æble
lidt
salt og friskkværnet peber
purløg
og dildduske
Tilbehør:
frisésalat og ristet brød
*
Sådan
laver du sildetatar med æble og kartoffelsalat:
Kog
skrubbede kartofler, eller pil dem efter kogning.
Skær
kartoflerne i små terninger.
Bland
cremefraiche med sennep.
Riv
det halve æble, og bland det i dressingen sammen med kartoflerne.
Krydr
med lidt salt og peber.
Afdryp
sildene, og hak dem meget fint med en skarp kniv.
Bland
dem med snaps eller vodka.
Form
til 2 "bøffer" på 2 tallerkner.
Pynt
sildetataren med tynde tomatbåde og tynde skiver æble, og anret med kartoffelsalaten.
Drys
med fintsnittet purløg og dild, pynt med salatblade, og server ristet brød til.
---
Her finder du flere opskrifter på dejlige frokostretter. Gå på opdagelse
og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.
Giv opskriften din
vurdering. ... Vælg hvor mange smileys opskriften skal have og klik knappen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD