Frokost Forret. Arbejdstid: 45-60 min. afhængigt af om der anvendes friske eller frosne skaldyr Kogetid, blæksprutter: 20-40 min. Marinering: mindst ½ time. Svær at lave. Høj pris. 6 personer.
# Ingredienser til
Skaldyrssalat
500 g små friske blæksprutter eller frosne, optøede
400 g nordsørejer med skal (frosne, optøede)
500 g kogte krebs (evt. frosne, optøede med skal)
4-5 store, friske kammuslinger eller ca 200 g frosne, optøede
uden skal
Marinade:
1½ dl olie
3 spsk citronsaft
1 fed hvidløg
salt og peber
Endvidere:
1 salathoved
14-16 små sorte oliven
½ citron
2 spsk hakket persille
Til kogning:
citronsaft
salt og peber
15 g smør
*
Sådan laves Skaldyrssalat
1. Gør friske blæksprutter i stand. Se Blæksprutte.
Frosne blæksprutter skal blot tø igennem.
Kog dem i letsaltet vand med lidt citronsaft i 20-40 min. afhængigt
af størrelsen.
De skal være nemme at skære i.
Skær de afdryppede blækspruttekroppe i ½ cm tykke ringe og armene
i mindre stykker.
Marinade:
2. Bland olie, citronsaft og knust hvidløg.
Smag til med salt og peber.
Hæld marinaden over blæksprutterne og lad dem trække heri mindst
½ time.
Skaldyr.'
3. Pil rejerne. Pil også krebsene, men lad hovedet blive på 6
af dem.
Skær de øvrige krebsehaler en gang igennem på langs og fjern
den sorte streng, som går midt gennem halen. Det er tarmen.
4. Rens og åbn de friske kammuslinger. Se Coquilles
Saint-Jacques.
Frosne muslinger skal blot tø igennem og trykkes tørre.
Læg dem i en lille gryde sammen med smørret, 1 spsk citronsaft,
salt og peber og kog dem ca
5 min. ved svag varme.
Lad dem dryppe af og skær dem i skiver.
Anretning:
6. Skyl salathoved et og slyng det tørt.
Riv det i strimler og fór en salatskål.
Læg blæksprutter, rejer, krebs, kammuslinger og sorte oliven
på.
7. Læg de 6 krebs med hoveder ovenpå, hæld marinaden fra blæksprutterne
over salaten og pynt med tynde citronsnitter og hakket persille.
Server retten med tynde skiver ristet brød eller Flûtes
Tips: Salaten kan varieres med andre skaldyr. Fx hummerhaler,
blåmuslinger eller krabbekød.
Salaten kan laves med friske skaldyr, men frosne er en både lettere
og hurtigere løsning her, hvor det ret kraftige selskab ikke levner plads til nuancer.
Se alle de bedste opskrifter med Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------