Logo

Skvalderkål, stuvet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skvalderkål, stuvet 

 
Frokost. Arbejdstid: 20 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Skvalderkål, stuvet
1 l unge, lysegrønne blade af skvalderkål
Sauce:
30 g smør
3 spsk hvedemel
4 dl fløde eller mælk salt og hvid peber
1 spsk friskhakket merian
*
Sådan laves Skvalderkål, stuvet
1. Pluk kun de unge, lysegrønne skud langt fra alfarvej.
Befri skvalderkålen for stilke og skyl omhyggeligt bladene i koldt vand.
Kom bladene i en gryde med det vand, der hænger ved, og damp dem et par min. for god varme under låg.
Lad bladene dryppe af i en sigte. Hak dem groft.

 
Sauce:
2. Smelt smørret i en gryde. Det må ikke tage farve.
Tilsæt melet i og rør blandingen glat.

 
3. Tilsæt fløde eller mælk lidt efter lidt under kraftig omrøring.
Fortsæt med at piske, til saucen er jævn.
Lad saucen koge ved svag varme under stadig piskning et par min.
Tag gryden fra varmen og smag til med salt, peber og merian.

 
4. Vend den hakkede skvalderkål i saucen og varm stuvningen igennem.
 
Tips: Spis stuvningen til sprødstegt bacon eller smilende æg eller spis den med ristet brød.
Lidt reven muskatnød kan erstatte merian.
Skvalderkål skal spises tidligt på sæsonen (april-maj), senere smager den bittert.

 

Se de bedste opskrifter med Skvalderkål

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.009 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her