
Skøn og lækker opskrift på fiskeboller med rejer og asparges
- Kan også serveres i tarteletter.
Prøv den her!
Til 4 personer. Tilberedningstid:
40 min. Kogetid: 15 min. Fryseegnet 
 
# Ingredienser
500 g torske- eller
geddefileter 
2 skiver franskbrød
uden skorpe 
1½ dl letmælk 
1 løg 
2 spsk hvedemel
1 æggehvide 
salt, peber 
 
Sauce: 
4 dl fiskesuppe
eller lys bouillon 
1 dl af
aspargeslagen 
3 spsk hvedemel
4 spsk smør 
1 æggeblomme 
1 dåse asparges på
140 g eller friske 
200 g pillede rejer 
salt, peber 
 
* Tilberedning
1. Del fileterne et
par gange og ud blød franskbrødet i lidt af mælken. 
Mal fileter, løg og
det udblødte franskbrød gennem en kødmaskine. 
 
2. Kom farsen i en
skål og rør resten af mælken i sammen med melet. 
Rør æggehviderne i
og krydr med salt og peber. 
 
3. Bring letsaltet
vand i kog. 
Dyp en spiseske i
det koghede vand, så hænger farsen ikke i, og form fiskebollerne med den. 
Lad bollerne koge
ved meget svag varme i 10 min. 
Tag dem op med en
hulske og hold dem varme. 
 
4. Bring fiskesuppen
(4 dl) i kog med 1 dl af aspargeslagen. 
Rør mel og smør
sammen til en smørbolle. Pisk den i suppen. 
 
5. Rør æggeblommen
med lidt af den varme sauce. 
Hæld det tilbage i
gryden mens der piskes. 
Bring saucen nær
kogepunktet. 
 
6. Kom rejerne og de
godt afdryppede asparges i saucen. 
Lad dem varme
igennem heri og krydr saucen med salt og hvid peber. 
 
7. Kom de varme
fiskeboller i et halvdybt fad. Hæld saucen over. 
Kan også serveres i tarteletter.
 
 
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
 
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.