
Her finder du en lækker opskrift på torsk eller rødspætte.
Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.
Retten er et kæmpe hit ✅
Alle retter med
husblas kan med fordel tilberedes dagen før serveringen. 
Serveres anretningen her som forret er der rigeligt til 10 personer, hvis den
beregnes til hovedret er der til 5-6 personer. Tilberedningstid: ca ½ time.
Ikke fryseegnet 
 
# Ingredienser
1-1¼ kg torsk,
kuller eller rødspætte 
8 dl fiskebouillon
(se nedenfor).
2-3 kogte gulerødder
vineddike 
1 bdt dild 
¾-1 liter aspic (gelé)
se opskrift nedenfor. 
 
* Tilberedning
1. Kog fisken i
fiskebouillon/kogelage. 
Lad den blive kold i
lagen og pil den derefter i mindre stykker. 
Skær gulerødderne i skiver. 
 
2. Si fiskelagen og
smag den til med lidt vineddike. 
Opløs husblassen i
den koghede lage, som vist på de små fotos. 
 
3. Læg fiskestykker,
gulerodsskiver og dildkviste i en skyllet randform. 
Hæld den afsvalede
lage over og lad den stivne 5-6 timer, eller til næste dag. 
 
4. Dyp randformen
ganske' kort i koghedt vand og vend randen ud på serveringsfadet. 
Garner med
citronbåde, persille- og dildkviste. 
Server groft brød og smør til. 
 
 
Fiskebouillon: Kom
fiskehoved og skrog fra en torsk i en gryde med 1 gulerod, 1 løg, ½ citron i
skiver, 2 laurbærblade, 2 persillekviste, 2 tsk salt, 1 tsk hvide peberkorn. 
Hæld 1 liter vand
på. 
 
 
Lad det koge ved
svag varme under låg i 15 min. 
Hæld bouillonen
gennem vat lagt i en sigte - det fjerner urenheder. 
8 dl fiskebouillon
af terning kan bruges i stedet og/eller halvdelen kan erstattes af hvidvin. 
 
 
Læg 10 blade husblas
i koldt vand i 10 min. 
Knug husblassen fri
for vand og opløs den i den varme fiskebouillon. 
Lad geleen svale
lidt og hæld derefter et tyndt lag i en rund form eller skål. 
Brug evt.
springform.
 
Se alle opskrifter
på fisk HER