Forret Suppe. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca 30 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Fransk kartoffelsuppe - Potage Parmentier
500 g (gamle) kartofler
2 store porrer
smør
1-1¼ l lys bouillon eller vand
Suppevisk:
1 bdt persille
1 lille kvist timian
porregrønt
Endvidere:
fløde
smør (1 spsk)
salt og hvid peber
Tilbehør: hakket kørvel
*
Sådan laves Fransk kartoffelsuppe - Potage Parmentier
1. Befri porrerne for rodtrevler og tørre blade.
Skyl porrerne grundigt og skær den grønne top af.
2. Bind en suppevisk af krydderurter og porretoppe.
3. Skær det hvide af porrerne i smalle ringe.
Skræl kartoflerne og del dem nogle gange.
4. Smelt smørret i en gryde.
Svits porreringene blanke.
Kom de delte kartofler i og vend dem i gryden, de skal netop
skinne.
Hæld bouillon (vand) ved. Læg suppevisken i.
5. Lad suppen koge for svag varme under låg, til alt er godt
mørt, ca 30 min.
Fjern suppevisken.
6. Purér suppen gennem en sigte over i en gryde eller skål.
Den kan også blendes ad et par gange.
Fyld ikke blenderen mere end ½.
Bring atter suppen i kog. Krydr med salt og peber.
7. Pisk fløden i og slut af med at røre smørret i.
Server i varme tallerkener og drys med friskhakket kørvel i
serveringsøjeblikket.
Tips: Server Flûtes, Hvidløgsflûtes
med krydderurter eller Croutoner
til.
Kørvelen kan suppleres eller udskiftes med finthakket
purløg.
Denne version er den klassiske, opkaldt efter
Antoine-Auguste Parmentier (1737-1817), forfatter og agronom, der gjorde
kartoflen populær i Frankrig.
Se alle de bedste opskrifter med Kartoffelsuppe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------