Et pift af Orienten, der vil glæde hver en gane. Her er alle de bedste opskrifter samlet – se også menuforslag nederst
Forberedelsestid: 40 min. Tilberedningstid: 15 min.
Kuverter: 6
# Ingredienser
200 g broccoli uden stilke
1 lille rød og 1 lille grøn peberfrugt
2 mellemstore
groftrevne gulerødder
2 finthakkede forårsløg
100 g grofthakkede bønnespirer
100 g fintrevet kinakål
2 fed knust hvidløg
1 tsk fintrevet ingefær
1 spsk olie
18 store forårsrullesvøb
olie til dybstegning
Sur/sød sauce:
1,2 dl appelsinsaft
0,6 dl hvidvinseddike
2 spsk brun farin
2 tsk majsmel
1 spsk vand
2 spsk sød chilisauce
* Tilberedning
1. Bræk broccolien op i små buketter.
Skær peberfrugterne i tynde, 2 cm lange strimler og bland
dem i en røreskål med gulerødder, forårsløg, bønnespirer, kinakål, hvidløg og
ingefær med hænderne.
Opvarm olien i en wok eller stor stegepande.
Lynsteg grønsagerne i 2 min, eller indtil de er møre. Afkøl
det helt.
2. Læg et forårsrullesvøb diagonalt på bordet.
Øs 0,8 dl af blandingen op på halvdelen af svøbet og fold
hjørnet hen over fyldet, vend det ind og rul det op.
Gentag med resten af svøbene og fyldet.
3. Sur-sød sauce:
Hæld saft, eddike og sukker i en gryde.
Rør i det ved jævn varme, indtil sukkeret er opløst.
Bland majsmel og vand i en skål, indtil det er jævnt og hæld
det i gryden.
Rør i det ved jævn varme, indtil det koger og jævner.
Skru ned for varmen og lad det småkoge i 1 min.
Tag det af varmen, tilsæt chilisaucen og afkøl den.
4. Opvarm olien i en mellemstor, tykbundet gryde.
Sænk 2-3 forårsruller ned i den varme olie.
Dybsteg dem ved jævn til høj varme, indtil de er sprøde og
gyldne.
Tag dem op af olien med en tang eller en hulske.
Dryp dem af på fedtsugende papir og hold dem varme.
Gentag dette med resten af forårsrullerne.
Server dem varme med sur-sød sauce.
Prøv sammen med:
Hovedret: Laksa Lemak
Dessert: Isbudding
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.