Suppe Forret. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 10 min. Let at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. (4 personer)
# Ingredienser
til Grønsagssuppe, japansk
1 porre
100 g bambusskud (fra dåse)
100 g sukkerærter
1 peberfrugt
2-3 spsk jordnøddeolie
8 dl grønsagsbouillon
1-2 spsk miso
salt og peber
Pynt: karse
Portionsskåle
*
Sådan laves Grønsagssuppe, japansk
1. Rens porren og snit den fint.
Lad bambusskuddene dryppe godt af og skær dem i små tern.
Skyl og nip sukkerærterne og skær dem i centimeterbrede
stykker.
Befri peberfrugten for frøstol og kerner og skær den i tynde
strimler.
2. Varm olien op i en gryde og vend grønsagerne heri, til de
skinner.
3. Hæld bouillonen over og lad grønsagerne koge møre under
låg for svag varme i ca 10 min.
4. Tag gryden fra varmen og rør misoen i.
Suppen må ikke koge, efter at misoen er tilsat.
Smag til med salt og peber.
5. Fordel suppen dampende varm i små portionsskåle.
Drys med lidt karse og server.
Tips: Miso forhandles i specialforretninger. Det er
et proteinrigt sojabønneprodukt, der benyttes hyppigt i det japanske køkken.
Enhver findelt grønsag kan bruges i denne suppe. Lad sæsonen
bestemme.
Se flere
opskrifter med Grønsager
Se flere
opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------