Suppe Forret Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca. 30 min. Iblødlægning: mindst 8 timer, evt. til næste dag. Kogetid i alt: ca. 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. Som forret: 8 personer Som hovedret: 4 personer
# Ingredienser
til Grønsagssuppe, marokkansk:
100 g kikærter
8-10 tomater
ca. 20 friske korianderblade
2 løg
2 stængler blegselleri
2-3 spsk olie
1 lille bdt persille
1 tsk gurkemeje
1 tsk stødt kanel
½ tsk stødt koriander
150 g grønne linser
1,3 l grønsags- eller hønsebouillon
salt og peber
*
Sådan laves Grønsagssuppe, marokkansk:
1. Skyl kikærterne og læg dem i blød i rigeligt koldt vand
mindst 8 timer, gerne til næste dag. Kasser vandet.
2. Skold og flå tomaterne.
Del dem, fjern kernerne og blend dem kort med de friske
korianderblade.
Eller purér dem gennem en sigte og bland dem med de
finthakkede blade.
3. Pil og hak løgene, snit skyllet blegselleri fint og svits
begge dele et par min. i olien.
Tilsæt hakket persille og krydderier og lad det simre under
omrøring yderligere et par min.
4. Tilsæt tomatmassen, bring det i kog og bland kikærterne i.
Skyl linserne og bland også dem i.
Lad det hele koge småt under låg i ca. 5 min.
5. Rør den kogende bouillon i gryden og lad suppen koge for
svag varme under låg i ca. 45 min., til alt er mørt.
6. Smag til med salt og peber og server suppen rygende varm,
eventuelt pyntet med et par friske korianderblade.
Tips: Suppen kan laves i god tid og blot varmes
igennem inden servering. Så får den lov at trække, og alle krydderierne kommer
rigtig til deres ret.
Suppen er god og fyldig i sig selv og behøver intet
tilbehør.
Se flere
opskrifter med Grønsager
Se flere
opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------