Logo

Grønsagstimbaler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønsagstimbaler 

 
Forret Tilbehør. Arbejdstid: ca. 20 min. Kogetid, gulerødder: ca. 20 min. Ovntid: ca. 35 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. (4 personer) 

 
# Ingredienser til Grønsagstimbaler:
2 små gulerødder (ca. 150 g)
1 dl piskefløde
125 g broccoli
2 æg
salt og peber
smør til formene
Små soufflé-forme
*
Sådan laves Grønsagstimbaler:
1. Skræl gulerødderne, skær dem i skiver og kog dem helt møre for svag varme under låg i piskefløden.
Det tager ca 20 min.
Blend gulerødder og fløde til puré, eller passer det gennem en sigte.

 
2. Skyl broccolien, del den i små buketter og kog den i letsaltet vand i 1-2 min.

 
Indstil ovnen på 200 °C.

 
3. Del det ene æg.
Pisk hviden stiv og pisk blommen let sammen med det hele æg.

 
4. Rør gulerodspureen jævn med sammenpisket æg, tilsæt broccolibuketterne, salt og peber og vend til sidst forsigtigt den piskede hvide i.

 
5. Smør formene og fordel grønsagsmassen i dem.
Sæt timbalerne i ovnen i forvarmet vandbad.
Se til, at vandet kun går ¾ op ad formene.
Bag ved 200 °C i ca. 35 min., til de er hævede og føles stabile.
Server straks.

 
Tips: Timbalerne falder lidt sammen, når de kommer ud af ovnen. Det betyder ikke noget.
Broccolien kan erstattes af blomkål, spinat eller selleri. Grønsagstimbaler egner sig som tilbehør til diverse kød- og fiskeretter. Serveres de som forret, kan man garnere med lidt friske spinatblade og servere en Grøn sauce til.

 
Sådan laves Grønsagstimbaler:


Grønsagstimbaler 
1. Kog gulerødderne helt møre i piskefløden. Det tager ca. 20 min.
Blend det til puré, eller passer det gennem en sigte.


Grønsagstimbaler 
2. Kog broccolibuketterne i letsaltet vand i 1-2 min.
Indstil ovnen på 200 °C.


Grønsagstimbaler 

3. Del det ene æg i hvide og blomme.
Pisk hviden stiv og pisk blommen let sammen med det hele æg.


Grønsagstimbaler 

4. Rør gulerodspureen jævn med de sammenpiskede æg, tilsæt broccolibuketterne, salt og peber.


Grønsagstimbaler 

5. Vend til sidst forsigtigt den piskede æggehvide i.
Smør formene og fordel grønsagsmassen i dem.


Grønsagstimbaler 

6. Sæt timbalerne i vandbad.
Se til, at vandet kun går ¾ op ad formene.
Bag dem i ca. 35 min., til de er hævede og føles stabile.

 
Se flere opskrifter med Grønsager

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 9.094 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her