Logo

Gravad laks - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gravad laks - bedst på Kogebog.dk 💘 

 
En skandinavisk metode til konservering af laks med salt, sukker og dild. Laksen marineres i 1½ døgn og bliver derefter serveret med en traditionel sød dressing med dild og sennep.
Forberedelsestid 1 time + 36 timer i køleskab. Kogetid Ingen. Til 10 personer

 
# Ingredienser
1¾ kg laksefilet med skind, men skrabet for skæl
115 g havsalt
85 g sukker
4 spsk hakket, frisk dild
1½ spsk sorte peberkorn, knuste
2 tsk korianderfrø, knuste
1 tsk stødt, blandet krydderi til krydderikage
6 spsk grofthakkede, friske dildblade

 
DILD- OG SENNEPSDRESSING (RÆVESAUCE)
2 tsk sød sennep eller 2 tsk grov sennep rørt sammen med 2 tsk honning
2 tsk hakket, frisk dild
2 tsk hvidvinseddike eller æbleeddike
salt og sort peber
2¼ dl vegetabilsk olie

 
* Tilberedning
1. Laksen skylles, tørres med køkkenrulle og lægges i et fad med skindsiden nedad.
Rør salt, sukker, dild, peberkorn, korianderfrø og blandet krydderi sammen og
fordel det over fisken.
Den tildækkes med køkkenfilm.
Læg en bageplade med en vægt på ca. 500 g (fx konservesdåser fordelt på bagepladen)
over fisken så den kommer under let pres.
Sættes i køleskab i 24 timer.

 
2. Fjern bagepladen og køkkenfilm.
Skrab marinaden af og skyl resten af marinaden af under koldt vand.
Dup laksen tør med køkkenrulle.
Læg den i et rent fad med skindsiden nedad.

 
3. Pres dildbladene fast på laksen, dæk den med køkkenfilm,
som presses fast med fingrene, så det klæber til dilden.
Sættes i køleskab i 12 timer.

 
4. Dild- og sennepsdressing:
Rør alle ingredienser undtagen olie sammen i en skål sammen med en smule salt og sort peber. Tilsæt derefter olien i en tynd stråle under konstant piskning,
så den blandes med de andre ingredienser.

 
5. Fjern køkkenfilm samt overskydende dild fra laksen og læg den på et skærebræt.
Med en lang, tyndbladet kniv, holdt i en vinkel på 45° og 6-8 cm fra halen,
skæres den mod halen i korte, tynde skiver.
Serveres med dressingen.

 
Kokketips: Som variant kan man prøve denne rødbede- og sennepsblanding.
Følg opskriften til og med trin 2, rør derefter 50 g sennepsfrø
(udblødt 30 min i koldt vand, derefter afdryppede) og 250 g meget finthakket, kogt rødbede sammen.
Pres det på laksen og fortsæt som ovenfor.


Gravad laks - bedst på Kogebog.dk 💘 

Gravad laks med rødbede og sennep

 
Se alle de bedste opskrifter på Fisk eller  Skaldyr

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.735 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her