Logo

Hvidvinsdampede muslinger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvidvinsdampede muslinger

 
Hvidvinsdampede muslinger vil nok for manges vedkommende lede tankerne til Frankrig. Forretten smager skønt – især med et glas hvidvin eller to til.
Til 4 personer. Tilberedningstid/arbejdstid er ca 45 minutter.
 
# Ingredienser hvidvinsdampede muslinger:
2 kg blå muslinger
2 dl hvidvin
2-3 kviste timian
4 fed hvidløg
1 løg eller 4-5 skalotteløg
2 gulerødder (150 g)
1 laurbærblad
1 spsk olie
salt (kan undlades)
1 knsp peber fra kværn


* Sådan laver du hvidvinsdampede muslinger:
Start med at skrubbe muslingerne med en hård børste eller svamp i koldt vand.
Kassér muslinger hvor skallen er gået i stykker.
Åbne muslinger skal lukke sig, når de bankes let mod en bordkant, ellers er de døde og må kasseres.
Skyl nu muslingerne i flere hold koldt vand.

 
Pil og hak herefter løg fint, pil og knus hvidløg.
Skræl guleroden og skær dem i små stykker.
Skyl timian.

 
Varm en stor gryde op, hæld olie i og sauter grønsagerne 3-4 min. ved kraftig varme.
Kom muslingerne i sammen med krydderierne.
Hæld hvidvin på og læg låg på.
Ryst gryden eller rør i den ved jævne mellemrum.
Muslingerne er færdige, når de har åbnet sig efter ca. 5 min.
Tag dem straks op, da de ellers bliver seje.

 
Er der nogle muslinger, der er lukkede, kasseres de.
Smag suppen til med salt. Og så er dine hvidvinsdampede klar til at blive serveret.
Server med fx hvedebrød eller andet godt brød.

 
Hvidvinsdampede muslinger
"Moules et frites" eller muslinger med pommes fritter er en klassiker i det franske køkken. Og hvorfor ikke selv eksperimentere med muslinger? Hvidvinsdampede muslinger smager skønt en lun sommeraften med et glas kold hvidvin til.
Så er det helt op til dig, om du vil servere pommes fritter til.
Hvis du ønsker pommes fritter, finder du opskriften på en hjemmelavet udgave her.

 

 
Tips til hvidvinsdampede muslinger:
Vi foreslår at servere de hvidvinsdampede muslinger med et hvedebrød eller andet godt brød.
Og det skal naturligvis være hjemmelavet.
Server for eksempel hvidvinsdampede muslinger med et koldhævet flute.
Du finder opskriften på koldhævet flute her.

 
Eller prøv et lækkert og nemt grahamsbrød som tilbehør til forretten.
Du finder opskriften på grahamsbrød her.

 
Hvis du har lavet en for stor portion muslinger, så fortvivl ej. Muslingerne passer nemlig også godt som ingrediens i en salat eller på et stykke smørrebrød.

 
Du kan også prøve dig frem med variationer over overstående opskrift.
Prøv for eksempel at tilsætte lidt hakket tomat eller safran for at give ekstra smag til retten.
Velbekomme, og god fornøjelse med dine hvidvinsdampede muslinger.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 8.445 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?







Effektiv reklame - klik her