Logo

Kalvebouillon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvebouillon 

 
Forret Suppe. Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 4 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 
4 personer.

 
# Ingredienser til Kalvebouillon:
1½ kg kalvebryst med ben
1 kg kalveskank med kød på
ca 2½ l vand
1 stor porre
1 skive selleri (100 g)
1 persillerod
1 stor gulerod
2 løg
1 laurbærblad
6 hele hvide peberkorn
ca 1 spsk salt
*
Sådan laves Kalvebouillon:
1. Kom kød og skank i en stor gryde.
Hæld koldt vand over, så det dækker pænt, ca 2½ liter.

 
2. Bring gryden langsomt i kog.
Fjern det skum, der dannes, omhyggeligt.

 
3. Gør urterne i stand og del dem groft. Brug endelig alt det grønne.
Pil løget. Kom urterne i gryden sammen med laurbærblad, peberkorn og salt.
Lad suppen koge ved svag varme under låg i ca 4 timer.

 
4. Tag kød, skank og urter op med en hulske.

 
5. Si bouillonen gennem et lag pladevat eller et fint klæde lagt i en sigte.

 
6. Lad bouillonen stå, til fedtet har samlet sig foroven.
Skum det af, og lad bouillonen koge lidt ind for god varme uden låg, til smagen er tilpas kraftig.

 
7. Smag bouillonen endeligt til med salt, tænk på, at saltsmagen koncentreres ved yderligere indkogning.
Server bouillonen rygende varm i varme tallerkener eller bouillonkopper, gerne med et drys hakket persille.
Server godt hvidt brød til, fx Flûtes, Bondebrød eller Baguette.


Tips: Bouillonen kan også koges mere ind (se Consommér), og fryses i mindre portioner.
Du har da en god basis for saucer, supper og sammenkogte retter.
Kan fryses. Holdbarhed: 4-5 måneder.

 

Se de bedste opskrifter med Kalvekød

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.246 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her