Logo

Kogte artiskokker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kogte artiskokker

 
Kogte artiskokker er noget af en klassiker. Server kogte artiskokker som tilbehør til fisk eller kødretter eller spis dem som tapas eller forret med smør til.
4 Personer. Tilberedningstiden for kogte artiskokker er 25–50 min. Heraf er arbejdstiden ca 10 min.

 
Ingredienser til kogte artiskokker:
4 artiskokker
vand svarende til, at artiskokkerne dækkes
1½-2 tsk groft salt pr. liter vand
2 citroner
*
Sådan laver du kogte artiskokker
Start med at skylle artiskokkerne.
Bræk nu stilken af over bordkanten, så alle tråde i bunden trækkes ud.
Evt. skarpe bladspidser klippes af.
Bring så vand i kog i en stor gryde.
Når vandet koger, tilsæt da salt og citron udskåret i mindre stykker.
Kog så artiskokkerne 15-40 min. afhængig af størrelse.

 
Når de nederste blade nemt kan trækkes af, er artiskokken mør.
Hæld kogevandet fra, når de er færdigkogte.
Lad dem dryppe af med bunden opad.
Skub bladene til side og fjern »skægget« i midten af artiskokkens bund.
Artiskokbladenes nederste kødfulde del spises med dressing eller rørt smør.
Bunden, der er mest kødfuld, kan spises både kold og varm.
Og så er dine kogte artiskokker klar til servering.

 
Tips til kogte artiskokker
Artiskokker er en pudsig størrelse.
Artiskok er egentlig en plante, hvor den lukkede blomsterstand faktisk høstes lige inden blomstring.
Det er kun den nederste del af bladende og bunden, der spises.

 
Sæsonen for danske artiskokker er juli til september, mens artiskokker importeres hele året.
Du kan derfor servere kogte artiskokker hele året.
Citronen tilsættes kogevandet for at undgå misfarvning.
De kan derfor godt udelades, men artiskokker står dog flottere, hvis de netop koges med citronbåde eller citronsyre.

 
De kan spises som tilbehør til fx kødretter eller fisk.
Du kan også servere artiskokker som en del af et tapasbord eller som selvstændig forret.
Lige meget hvornår du vælger, at servere artiskokker foreslår vi, at spise artiskok med rørt smør eller en dressing. Du finder opskriften på en olie-eddike dressing her.
Du finder opskriften på rørt smør her.
Velbekomme, og god fornøjelse.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 11.480 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her