Logo

Krebsehalesoufflé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Krebsehalesoufflé 

 
Forret. Arbejdstid: 1 time Kogetid, krebs: 5 min. Kogetid, fond: 20 min. Ovntid: 15-25 min. Svær at lave. Høj pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Krebsehalesoufflé
1 kg krebs (ca 25 stk.)

 
Krebsefond:
1 lille løg
1 gulerod
1 stængel blegselleri
30 g smør
2 spsk cognac
½ dl tør sherry
saft af 1 citron
3 dl tør hvidvin
1 kvist estragon
salt og peber

 
Stuvning:
30 g smør (2 spsk)
2 spsk mel
1 dl fløde
ca 2 dl krebsefond
2 æg
Souffléform 1 l eller små souffléforme
*
Sådan laves Krebsehalesoufflé
1. Skyl krebsene i rigeligt, koldt vand.
Kom dem i spilkogende vand og kog dem 5 min. Lad dem dryppe af.
Tag kødet ud af halerne og de store kløer. Se Krebs naturel.

 
Krebsefond:
2. Gør grønsagerne i stand og skær dem i små stykker.
Smelt smørret i en stor gryde og svits grønsagerne kort.
Knus krebseskallerne, fx med en kødhammer.
Svits dem få min. sammen med grønsagerne.

 
3. Hæld cognac over, sæt en tændstik til og flamber.
Sluk de sidste flammer med sherry, citronsaft og hvidvin.
Tilsæt salt, peber og estragon og lad fonden koge 5 min uden låg, så alkoholen fordamper og smagen koncentreres.
Dæmp varmen, læg låg på og lad fonden koge yderligere et kvarter.
Lad den herefter hvile 5 min., før den sies gennem en fin sigte.

 
4. Kog fonden ind til ca 2 dl for god varme uden låg.

 
Stuvning:
5. Smelt smørret, uden at det tager farve, og rør melet i.
Spæd med fløde og krebsefond under flittig omrøring, til stuvningen er glat og ensartet. Tag gryden fra varmen.

 
6. Skær krebsehalerne i mindre stykker.
Del æggene. Pisk hviderne stive.
Rør æggeblommerne i stuvningen en ad gangen.
Vend krebsehalerne heri.

 
7. Sæt ovnen på 200 °C.
Smør souffléformen eller de små souffléforme godt.

 
8. Fold de meget stift piskede hvider i dejen og kom den i formen eller fordel den i formene sådan, at den kun fylder ¾. Der skal være plads til, at souffleen hæver.

 
9. Sæt straks souffleen på en plade midt i ovnen og bag den hævet og gylden, 25 min., hvis det er en stor soufflé, og 15-18 min., hvis de er små.
Server straks. God Soufflé falder hurtigt sammen.

 
Tips: Dildsmør, Krebsesmør eller rørt smør kan serveres til.
Og tynde skiver ristet brød samt citronbåde.
Anret gerne en kogt krebs ved hver portion.
Frosne, kogte krebs kan bruges.
Souffléen kan tilsættes en lille dåse hakkede trøfler.

 

Se alle de bedste opskrifter med Krebs

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.969 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvordan holder du ferie i år?








Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her