Logo

Kyllingelevermousse med pistacier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingelevermousse med pistacier 

 
Forret. Arbejdstid: 25 min. Afkøling i alt: 12 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.   

 
# Ingredienser til Kyllingelevermousse med pistacier
250-300 g kyllingelever (frossen, optøet)
150 g (usaltet) smør
2 skalotteløg
4 spsk portvin eller 1-2 spsk cognac
salt og peber
25 g pistaciekerner
Endvidere:
4 skiver (daggammel) Flûtes
20 g smør
salatblade
*
Sådan laves Kyllingelevermousse med pistacier
1. Befri leverne for årestammer og eventuelle grønne aftegninger fra galden, som gør leveren bitter.

 
2. Pil og hak skalotteløgene fint. Stil smørret lunt, så det bliver blødt.

 
3. Tør leverne let.
Varm 25 g af smørret på en pande.
Krydr leverne med salt og peber og steg dem få min. i alt, de skal bevare et rosa indre, men ikke være rå.
Læg de finthakkede løg ned til leveren, kort før den er færdig.

 
4. Tag lever og løg af panden, læg det i en skål og stil det koldt en times tid eller to.

 
5. Del leverne et par gange og kør dem kort i blender.
Kom det resterende smør ned til levermassen og tilsæt portvin (cognac), salt og peber.
Blend det ensartet.

 
6. Fyld moussen i en form og stil den koldt til næste dag.

 
Anretning:
7. Steg brødskiverne gyldne i smør på begge sider.
Fordel dem på fire tallerkener sammen med små friske salatblade.
Hak pistacierne fint.
Kugl moussen til »æg« med en spiseske dyppet i varmt vand, og tril »æggene« i hakket pistacie.
Anbring dem på brødcroutonerne og server.

 
Tips: Madeira kan erstatte portvin.
En spsk af de hele pistaciekerner kan vendes i levermoussen, før den stilles til afkøling.
Levermousse»æggene« kan også vendes i hakket (dåse)trøffel.
Cornichons eller skind- og kernefri tomatbåde kan serveres til på tallerkenen.
Også blegselleri, agurk eller champignon kan strimles og være ledsagende grønt.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kyllingelever

Se alle de bedste opskrifter med Kylling

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.430 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her