Logo

Løgsuppe, provencalsk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Løgsuppe, provencalsk 

 
Forret Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 15 min. Gratinering: 4-5 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Løgsuppe, provencalsk
4-5 mellemstore løg (ca 450 g)
25 g smør
5 modne tomater (evt. flåede fra dåse)
1 l bouillon eller vand
3-4 fed hvidløg
salt og peber
Krydderurtebuket:
1 kvist basilikum
1 lille kvist merian
et par salvieblade eller løvstikkeblade
evt. 1 laurbærblad
Eller: 1-2 tsk herbes de Provence
Endvidere:
4 skiver daggammelt franskbrød
75 g reven ost (fx gruyere eller emmentaler)
ovnfast serveringsskål
*
Løgsuppe, provencalsk
1. Pil løgene og hak dem groft.
Varm smørret i en gryde og kog løgene heri ca 10 min. for lav varme, uden at de tager farve.
Vend af og til.

 
2. Skold og flå tomaterne, hvis der bruges friske.
Del dem nogle gange og kom dem i gryden. Dåsetomater bruges med den væde, de ligger i.
Kom de pillede, delte hvidløgsfed og krydderurtebuketten (herbes de Provence) i gryden.
Tilsæt bouillonen (vandet).
Sæt ovnen på 250 °C.

 
3. Lad suppen koge for temmelig svag varme under låg i ca 15 min.
Krydr med salt og peber.

 
4. Rist brødskiverne i ovn (250 °C) eller på brødrister.

 
5. Læg et lag brød i bunden serveringsskålen, forsigtigt over og drys med reven ost.

 
6. Sæt straks skålen på ovnens midterrille 4-5 min., til osten bobler og er let gylden.
Server straks.

 
Tips: Suppen kan gratineres i ovnfaste portionsskåle, så er 3-4 min. nok.
Herbes de Provence er blandede, tørrede krydderurter, typiske for Provence.
Når der er valgt friske krydderurter her, er det, fordi de tørrede kan være for gamle og smage af hø.
Lugt til dem, de skal have en karakteristisk duft. Desværre er de sjældent datomærkede.

 
INFO: Provençal er en række occitanske dialekter der tales af et mindretal af mennesker i det sydlige Frankrig, mest i Provence. Provencalsk bruges stadig ofte som generel betegnelse for occitansk, fx Blæksprutte Provençal.

 

Se alle de bedste opskrifter med Løg

Se alle de bedste opskrifter med Suppe

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.335 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her