Her får du forretter og tilbehør i flere spændende udgaver.
Fx Indbagt filet Mignon, Butterdej med løg, Bagte fyldte løg eller
Karamelliserede løg – det er butterdej når det er bedst
Forberedelse: 20
min. Tilberedning: 1 time 40 min. 4 personer.
# Ingredienser
4 spsk mel
4 lammeskanke med
ben
olie til braisering
af kødet
5 fed hvidløg
2 løg
2 gulerødder
2 stængler
bladselleri
6½ dl rødvin
½ liter oksekødsbouillon
2 kartofler
1 spsk rosmarin
1 rulle butterdej
1 æg
salt og peber
* Tilberedning
Drys lammeskankerne
med mel.
Brun dem i en
stegegryde i olie, indtil de er brune.
Tag dem op af panden
og sæt dem til side.
Pil og pres
hvidløget, og stil det til side.
Pil løgene, og hak
dem fint sammen med gulerødder og bladselleri.
Brun dem i gryden 10
min for svag varme.
Tilsæt hvidløg, og
fortsæt 1 minut.
Læg lammeskankerne
tilbage i gryden.
Opvarm rødvin og bouillon
i en anden gryde.
Hæld det over kødet.
Lad det simre 1 time
under låg for meget svag varme.
Skræl kartoflerne
imens, og skær dem i stykker.
Kom dem i gryden
sammen med rosmarin.
Smag til med salt og
peber.
Lad det simre i 20
min.
Anbring
lammeskankene i 4 ildfaste skåle.
Bland 1 spsk mel med
en smule vand, og hæld det i stegegryden.
Opvarm det, indtil
saucen bliver tykkere.
Hæld det over
lammeskankene, og lad dem køle af.
Forvarm ovnen til
180 °C. Rul butterdejen ud.
Skær 4 cirkler ud
med samme diameter som skålene.
Dæk hver skål med en
plade butterdej.
Pensl alle lågene
med æg, og bag det hele i ovnen 20 min.
Indbagt filet Mignon
På en plade butterdej lægges 6 løg brunet sammen med
1 glasrødvin samt en filet mignon skåret i tern, salt, peber
og sennep.
Forsegl dejen, og pensl den med æggeblomme.
Bag den ved 180 °C i 30 min.
Butterdej med løg
Bred stegte løg ud over dejen.
Dæk dem med lidt fløde, og bag det hele i 20 min.
Bagte fyldte løg
Skær 4 løg (kogt 15 min) igennem midten. Udhul dem.
Bland resten af indmaden i en foodprocessor med hvidløg og
40 g rasp, 25 g rosiner, 25 g pinjekerner, 50 g revet
gruyère,
persille og 1 pisket æg. Smag til med salt og peber.
Fordel blandingen i de udhulede løg, og bag dem i 30 min.
Karamelliserede løg
Brun kvarte løg i olie med 4 tsk melis ca. 20 min.
Hæld 4 spsk aceto balsamico ved, og lad væsken koge væk.
Smag til med salt og peber.
Se alle de bedste opskrifter med Drinks Snacks/sødt Forretter Tilbehør Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------