Logo

Millefeuille af torsk og laks med beurre blanc

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Millefeuille af torsk og laks med beurre blanc 

 
Den lækreste millefeuille med den dampede fisk serveret i lag i dybe tallerkener med saucen og 1 spsk renset lakserogn på toppen.
4 personer

 
# Ingredienser
200 g torskefilet u/skind og ben
200 g laksefilet u/skind og ben
salt og peber
lidt olie og citronsaft
250 g spinat
1 spsk smør

 
SAUCE:
3 dl hvidvinseddike
5 dl tør hvidvin
2 skalotteløg
1 stilk frisk timian
1 laurbærblad
10 peberkorn
8 korianderfrø
200 g usaltet smør
2 spsk krydderurter

 
TILBEHØR:
100 g renset lakserogn

* Tilberedning 

Millefeuille af torsk og laks med beurre blanc
1. Damp spinaten i lidt smør, så at bladene bevares hele.
Skær fisken i tynde ensartede skiver, drys med salt og peber og
pensl med lidt olie og citronsaft.

Millefeuille af torsk og laks med beurre blanc 
2. Læg fisk og spinat lagvis på bagepapir.
Dæk med bagepapir, tryk lagene let sammen og
stil fisken i køleskabet ca. 2 timer.

Millefeuille af torsk og laks med beurre blanc 
3. Tag fisken ud af køleskabet, fjern papiret og
skær den i skiver a 1½-2 cm 's tykkelse.
Læg dem i et ildfast fad og hæld hvidvin ved.
Damp dem i en forvarmet ovn ved 180 °C i 10-14 min.

Millefeuille af torsk og laks med beurre blanc 
4. Til saucen koges eddike og hvidvin ind til 1 dl med
skalotteløg, laurbær, timian, peberkorn og korianderfrø.
Si det og kog atter op.

Millefeuille af torsk og laks med beurre blanc 
5. Skru ned for varmen og tilsæt det kolde smør i
små klumper og under konstant piskning.
Kog saucen op så den jævner, men stadig over
moderat varme. Smag til med salt og peber.

Millefeuille af torsk og laks med beurre blanc 
6. Lige inden serveringen vendes lidt friske plukkede
blade af dild, kørvel, bredbladet persille og estragon i saucen.
Bladene skal akkurat vendes i saucen, så de ikke mister
konsistens og den fine grønne farve.
Anret den dampede fisk i dybe tallerkener med saucen og 1 spsk renset lakserogn.

 
VINFORSLAG: Pouilly-Fuisse

 
INFO: Millefeuille betyder "1000 blade" og henviser til de mange lag, der kan være i en ret eller kage.

 
Se andre gode opskrifter med Torsk eller Laks

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.136 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her