 
 
   
Den lækreste millefeuille med den dampede fisk serveret i
lag i dybe tallerkener med saucen og 1 spsk renset lakserogn på toppen. 
4 personer
 
# Ingredienser 
200 g torskefilet u/skind og ben 
200 g laksefilet u/skind og ben 
salt og peber 
lidt olie og citronsaft 
250 g spinat
1 spsk smør 
 
SAUCE: 
3 dl hvidvinseddike 
5 dl tør hvidvin 
2 skalotteløg 
1 stilk frisk timian 
1 laurbærblad 
10 peberkorn 
8 korianderfrø 
200 g usaltet smør 
2 spsk krydderurter 
 
TILBEHØR: 
100 g renset lakserogn 
* Tilberedning 

1. Damp spinaten i lidt smør, så at bladene bevares hele. 
Skær fisken i tynde ensartede skiver, drys med salt og peber
og 
pensl med lidt olie og citronsaft. 
 
 
2. Læg fisk og spinat lagvis på bagepapir. 
Dæk med bagepapir, tryk lagene let sammen og 
stil fisken i køleskabet ca. 2 timer.
 
 
3. Tag fisken ud af køleskabet, fjern papiret og 
skær den i skiver a 1½-2 cm 's tykkelse. 
Læg dem i et ildfast fad og hæld hvidvin ved. 
Damp dem i en forvarmet ovn ved 180 °C i 10-14 min. 
 
 
4. Til saucen koges eddike og hvidvin ind til 1 dl med 
skalotteløg, laurbær, timian, peberkorn og korianderfrø. 
Si det og kog atter op. 
 
 
5. Skru ned for varmen og tilsæt det kolde smør i 
små klumper og under konstant piskning. 
Kog saucen op så den jævner, men stadig over 
moderat varme. Smag til med salt og peber. 
 
 
6. Lige inden serveringen vendes lidt friske plukkede 
blade af dild, kørvel, bredbladet persille og estragon i
saucen. 
Bladene skal akkurat vendes i saucen, så de ikke mister 
konsistens og den fine grønne farve. 
Anret den dampede fisk i dybe tallerkener med saucen og 1 spsk
renset lakserogn. 
 
VINFORSLAG: Pouilly-Fuisse
 
INFO: Millefeuille betyder "1000 blade" og henviser til
de mange lag, der kan være i en ret eller kage.
 
Se andre gode opskrifter med Torsk eller Laks
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.