
 
Vi har valgt at servere en risotto med grønsager som en forret.
Risotto er hurtigere og nemmere at lave, end du måske tror, perfekt i en travl
hverdag. Få opskriften her.
Arbejdstid: 50 min. Stege-/kogetid: ca. 50 min. Fryse-egnet.
4 personer 
 
# Ingredienser til Risotto med forårsgrønsager:
200 g skalotteløg (finthakket) 
25 g smør
250 g risotto ris fx arborio
2 dl hvidvin
7 dl hønse- eller urtebouillon 
2-3 stilke frisk timian (bundet, billede nederst) 
1 bdt grønne asparges (i snitter) 
1 bdt forårsløg (fintsnittet) 
250 g fine grønne ærter (evt. frosne) 
100 g parmesanost (revet) 
salt og friskkværnet peber 
* Sådan laver du Risotto med forårsgrønsager:
Steg skalotteløgene klare i smør i en tykbundet gryde og
tilsæt risene. 
Lad risene opsuge smørret. 
Tilsæt vin og hæld kogende bouillon i lidt efter lidt. 
Kom timianbuketten i gryden. 
Lad det hele småkoge i ca. 40 min. under låg. 
Rør jævnligt, og tilsæt ekstra vand, hvis risottoen bliver
tør. 
Tag timianbuketten op, tilsæt asparges og forårsløg og kog
videre i ca. 5 min. under omrøring. Bland ærter og den revne parmesanost i
risottoen og smag til med salt og peber. 
Anret risottoen i skåle og server som forret. 
 

 
Kilde: Hjemmets bedste MAD