 
 
   
Forret Frokost. Arbejdstid: 30 min. Afkøles, mørdej: ca 1 time Bagetid: ca 35 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. Som forret: 6 personer. Som frokostret: 4 personer.
 
 
# Ingredienser
til Tomattærte
Dej:
100 g havremel (1½ dl) 
150 g hvedemel (2½ dl) 
100 g smør 
½ tsk salt 
½ dl cremefraiche 
 
Fyld:
2 løg 
20 g smør 
400 g modne tomater 
2 æg 
1 dl cremefraiche 
1 spsk friskhakket basilikum eller 1 tsk tørret 
75 g reven (grana)ost 
½ tsk salt 
Tærteform: ca 24 cm 
Tørrede ærter eller bønner 
*
Sådan laves Tomattærte
1. Bland de to slags hvedemel i en skål. 
Skær smørret i stykker med en kniv og hak det i melet. 
 
2. Smuldr smør og hvedemel grynet med fingrene. 
Tilsæt salt og cremefraiche og saml dejen hurtigt. 
Pak den i folie og læg den i køleskab mindst 1 time. 
 
3. Sæt ovnen på 200 °C. 
Pil løgene og hak dem groft. 
Steg dem klare i en gryde i smørret, uden at de tager farve.
Skær tomaterne i skiver. 
Pisk æg, cremefraiche, basilikum, ost og salt sammen i en
skål. 
Vær varsom med salt, fordi osten er salt. 
 
4. Rul dejen ud på et meldrysset bord og beklæd formens bund
og sider. 
Prik bunden, læg alufolie i og fyld den med tørrede ærter
eller bønner. 
Forbag bunden ca 10 min. 
Tag den ud og fjern folie og indhold. 
 
5. Fordel løg og tomater i den forbagte bund, og hæld
æggeblandingen over.
Sæt tærten i ovnen og bag den færdig på 20-25 min, til
overfladen er gylden.
 
Tips: Tærten kan serveres lun eller kold. 
Grahamsmel kan erstatte havremel. 
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Tomat
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------