Logo

And som i Sydfrankrig

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

And som i Sydfrankrig 

 
Aftensmad Hovedret Frokostret. Arbejdstid: 1½-2 timer. Stegetid: ca. 30 min. Grilltid: ca. 10 min. Svær at lave. Retten er dyr. (3 personer)

 
# Ingredienser til And som i Sydfrankrig:
1 (friskslagtet) and (ca. 2,5 kg)
5 hele enebær
1 timiankvist
20 g smør  
25 cl kraftig rødvin
4 skalotteløg
1 tsk konc. tomatpure
3 dl hønsebouillon
1 spsk cognac
salt og peber
Arbejdstid: 1½-2 timer

 
* Sådan laves And som i Sydfrankrig:
1. Sæt ovnen på 250°C.
Gør anden i stand, hvis det ikke er gjort (se: And).
Skær hals og vingespidser af.
Læg enebær og timiankvist ind i anden.
Læg også hjerte og lever ind i anden. Gnid med salt og peber.

 
2. Læg anden i en bradepande sammen med vingespidser og hals.
Læg anden med brystet nedad og brun den i 15 min.
Vend den med brystet opad og steg yderligere 15 min. ved samme temperatur.

 
3. Tag anden ud og hæld fedtet af bradepanden. Lad vinger og hals blive.
Hæld rødvinen i bradepanden.

 
4. Lad anden hvile i 10-15 min.
Skær lår/overlår af. Skær de hele brystfileter af.

 
5. Tag indmaden ud af anden og gem det.
Læg timian og enebær i rødvinen i bradepanden.

 
6. Del andeskroget i mindre stykker og brun dem i 20 g smør i en gryde.
Hæld cognacen over og sæt en tændstik til. Lad flammerne dø.
Tilsæt skalotteløg og tomatpuré.
Hæld vinen med hals og vinger fra bradepanden i gryden til skroget, og kog kraftigt ind, der skal kun være 1-1,5 dl tilbage. Bedst for god varme uden låg.

 
7. Tilsæt bouillonen og kog, saucen i ca. 20 min.
Si den og kog ind, til der er d. 3 dl.
Hak hjertet og halvdelen af leveren fint. Kom det i saucen og kog op.
Purér saucen gennem en si. Smag til med salt og peber.

 
8. Steg eller grill andelårene 7-8 min. yderligere på hver side.
Steg eller grill brystfileterne et par min. på hver side.
Lad dem hvile et par min., før de skæres ud.

 
9. Skær andebrystfileterne i tynde skiver på langs.
Del evt. lårene i overlår og underlår.

 
10. Server andestykkerne på et varmt fad og server saucen til.

 
Tips: I denne ret er det kun de bedste stykker af anden, der serveres.
Opskriften rækker til 4 personer, når der serveres en eller anden form for kartofler til.
Se flere opskrifter med And

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.431 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?







Effektiv reklame - klik her