Logo

Bankekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bankekød

 
Klassisk bankekød af oksebov serveret med kartoffelmos, gulerødder og persille. Helt klassisk, helt enkelt, men utrolig velsmagende. Se opskriften her.
Til 6-8 personer. Tilberedningstid: ca 2 timer. Fryseegnet

 
# Ingredienser
2 kg oksebov med ben (evt tykkam)
3 spsk hvedemel

salt og peber
35 g smør
4 løg
6-8 gulerødder
1 ds (400 g) flåede tomater
2 dl bouillon (af terning)
2 kviste persille

2 laurbærblade
1 kvist timian

 
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i skiver og derefter i mindre stykker.
Vend dem i mel, krydret med salt og peber.

 
2. Brun kødet, de grofthakkede løg og tykke gulerodsskiver i smørret i en tykbundet gryde.
Si væden fra tomaterne ned i gryden og tilsæt 3 dl kogende bouillon.

 
3. Bind en krydderbuket af laurbærblade, timian og et par stilke persille.
Læg den i gryden.
Lad retten snurre under låg ved svag varme, til kødet er mørt (ca. 1½ time).
Tag krydderbuketten op, tilsæt de flåede tomater og smag retten til.
Den skal smage stærkt af laurbærblade.

 
4. Saucen kan evt. jævnes med lidt maizenamel, udrørt i vand, hvis man synes den er for tynd.

 
5. Giv kartoffelmos til bankekødet og sæt en skål med syltede asier på bordet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 5.260 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her