Logo

Biksemad med rodfrugter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Biksemad med rodfrugter


Biksemad er en sikker hverdagsret. Vi har givet den et tvist med masser af skønne rodfrugter. Få opskriften her!  Arbejdstid: 45 minutter. Opskrift til 4 personer

 

# Ingredienser til biksemad med rodfrugter:

250 g rødbeder i mindre tern (ca 2x2 cm)

200 g gulerødder i grove stykker

200 g pastinakker i mindre stykker

500 g kogte, pillede kartofler i grove stykker

1 spsk olie

2 spsk æbleeddike

1 tsk groft salt

friskkværnet peber

½ spsk olie

500 g okseinderlår eller rester, fx frikadeller, steg mv. skåret i mindre stykker

 

Karamelliserede skalotteløg:

50 g sukker10 g smør16 skalotteløg i halve og kvarte (ca. 400 g)1-2 spsk. æbleeddike

 

Spejlæg:

½ spsk olie

4 æg

Pynt: persille

*

 

Sådan laver du biksemad med rodfrugter:

Beklæd en bradepande med bagepapir og kom rodfrugterne heri.

Tilsæt olie og æbleeddike. Vend rødderne godt sammen.

Drys med 1 tsk groft salt og peber.

Bag rodfrugterne midt i ovnen i 20-30 min ved 200 °C – eller til de er møre.

Varm olien på en pande og svits kødet ved kraftig varme i 2-4 minutter.

Tilsæt kartoflerne og varm igennem.

Tag rodfrugterne ud af ovnen, læg kød og kartofler oven på rodfrugterne og dæk med alufolie.

Skru ned for varmen i ovnen til 100 °C og steg biksemaden færdig.

 

Karamelliserede skalotteløg:

Smelt sukkeret på en pande, først i ca. 2 min ved kraftig varme og dernæst i ca. 5 min ved jævn varme - Hold godt øje med, at det ikke brænder på.

Tilsæt smør, vand og løg og lad dem karamellisere under omrøring i 5-8 min.

Hæld dem i en skål og tør panden let af.

 

Spejlæg:

Varm olien på panden og steg spejlæggene.

Du kan vælge, om de skal steges på begge sider.

Anret biksemaden på tallerkener med løg og æg på toppen.


Se mere biksemad HER 



 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 467 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Biksemad med grønsager og pocheret ægBrug nogle gode grønsager i biksemaden - det gør den lettere og mere spændende i smagen....
• Biksemad med grønsager og pocheret ægBrug nogle gode grønsager i biksemaden - det gør den lettere og mere spændende i smagen....
• Biksemad med grønsager og pocheret ægBrug nogle gode grønsager i biksemaden - det gør den lettere og mere spændende i smagen....
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os