
 
 
Dette
er en sund og slank udgave af den danske klassiker. Saucen blendes med grønsager
og kartoffel i stedet for at blive bagt op med smør og mel. 
2-3
personer. Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 25 min. 
 
#
Ingredienser til boller i karry:
Boller:
200
g hakket svinekød 
½ tsk
salt 
½ tsk
timian 
½ tsk
peber 
1
lille løg 
100
g lyst brød uden skorpe 
1
æggehvide 
1
liter grønsags- eller hønsebouillon 
 
Karrysauce:
1
lille løg 
1
lille rød peberfrugt 
1
lille gulerod 
1 lille
kartoffel 
 
2 tsk
karry 1 tsk olie 
ca.
4 dl bouillon 
 
Melonsalat:
½ galiamelon
½ agurk 
3 tomater 
1 lime 
1 tsk
honning 
1 tsk
olie 
½ bundt
mynte 
 
Tilbehør:
kogte ris 
*
 
Sådan
laver du boller i karry:
Rør
kødet med krydderier, revet løg og smuldret brød, og rør æggehviden i. 
 
Giv
bouillonen et opkog. Form farsen til boller med en ske, og læg dem i
bouillonen. 
Lad
bollerne simre i 5-8 min, til de stiger op til overfladen og er gennemvarme. 
Tag
gryden af varmen. 
 
Pil
løget, og hak det fint. 
Rens
grønsagerne, og snit dem fint. 
 
Svits
karry i olie i en sauterpande, hæld grønsagerne i, og svits dem under omrøring
i ca. 1 minut. 
Hæld
siet bouillon fra bollerne ved, og lad saucen simre i 10-15 min., til grønsagerne
er helt møre. 
Tag
evt. lidt af grønsagerne fra til fyld. 
Pisk
eller blend saucen til cremet konsistens, og smag den til. 
Skær
melon og agurk i terninger og tomaterne i både. 
Bland
med limesaft, honning, olie og grofthakket mynte. 
Læg
kødbollerne i saucen, varm igennem, og server med kogte ris og melonsalat. 
 
Se flere dressinger og skønne salater
her  
 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD