Logo

Braiseret perlehøne med oliven

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Braiseret perlehøne med oliven

 
Perlehønebryst er delikat kød, og serveret med små champignon, tomater og oliven har du både et smukt og lækkert måltid, du sagtens...
Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 40 min. Ikke fryse-egnet. 1 person

 
# Ingredienser til Braiseret perlehøne med oliven:
1½ tsk olie (til stegning)
170 g perlehønebryst
1 fed hvidløg (hakket)
50 g løg (hakket)
100 g små, faste champignoner (eller andre svampe)
et par stilke timian (frisk)
100 g tomater (modne)
½ dl rødvinseddike
ca. 2 dl vand
30 g oliven (grønne, med rød peberfrugt)
salt og peber
basilikum (hakket)
*

 
Sådan laver du Braiseret perlehøne med oliven:
Varm fedtstoffet op i en stegegryde.
Brun perlehønebrystet, til det har taget farve og tag det op.
Steg hakket hvidløg og løg, delte champignon og timian i det fedtstof, der er tilbage i gryden.
Tilsæt tomater, rødvinseddike, vand og perlehønebrystet.
Læg låg på retten og lad den simre i en halv time.
Halver de grønne oliven, kom dem i retten og krydr med salt og peber.
Drys med hakket basilikum og server.

 
TIPS: Retten kan laves med vildt, kalv eller lam i stedet for med perlehøne eller kyllinge- eller andebryst. Når der skal tomater i en gryderet, skal de være meget modne og fulde af smag, ellers er det bedre at bruge hakkede tomater på dåse.

 

Kalorier

 

373 kcal

Protein

41 g

(41 %)

Kulhydrat

19 g

(20 %)

Fedt

17 g

(39 %)

Kostfibre

5 g

 

 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 9.438 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her