Logo

Cannelloni Bolognese

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cannelloni Bolognese 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 1 time. Kogetid, cannelloni: ca 3 min. Gratineringstid: ca 5 min. Svær at lave. Mellem pris. (4 personer)

 
# Ingredienser til Cannelloni Bolognese:
Cannelloni:
200 g hvedemel (3,3 dl)
2 små æg
1 spsk olie eller 2 spsk vand
½ tsk fint salt
Til kogning:
1 spsk salt pr. l vand

 
Fyld:
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 spsk smør eller 3 spsk olie
200 g hakket oksekød
4 spsk konc. tomatpuré
1 spsk friskhakket oregano eller basilikum (evt. 1 tsk tørret)
½ dl hvidvin eller rødvin
salt og peber

 
Sauce:
2 spsk smør
2 spsk hvedemel
3 dl varm mælk
salt og hvid peber
lidt reven muskat

 
Til gratinering:
4 spsk reven parmesanost
15 g smør
*
* Tilberedning Cannelloni Bolognese:
Cannelloni:
1. Læg hvedemelet i en bunke på bordet.
Lav en fordybning i midten og slå æggene ud heri.
Tilsæt salt og vand eller olie.
Ælt dejen godt sammen til en fast ensartet kugle.
Den skal slippe fingrene nemt, ellers må der lidt mere hvedemel i.

 
2. Rul dejen tyndt ud.
Hiv, rul og træk og drys med mel indimellem, så dejen ikke hænger fast.
Den skal ende med at være millimetertynd.
Skær den i firkanter på 8 x 8 cm.

 
3. Kog dem i rigeligt, letsaltet vand ca. 3 minutter.
Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe godt af, fx på et rent viskestykke.

 
Fyld:
4. Pil løgene og hak dem fint.
Varm olien op og svits løgene kort, til de er klare.

 
5. Kom det hakkede kød i gryden til løgene og brun det et par minutter.
Tryk rundt i kødet med en gaffel, så det smuldrer og skifter farve alt­ sammen.

 
6. Tilsæt tomatpuré, vin, krydderurter og det pressede hvidløgsfed. salt og peber og lad fyldet koge for jævn varme, til det er tætnet lidt, ca. 20 minutter.

 
Sauce:
7. Smelt imens smørret i en gryde. Det må ikke tage farve.
Rør hvedemelet i og rør blandingen glat.

 
8. Tilsæt den varme mælk lidt efter lidt under kraftig omrøring.
Fortsæt med at piske, til saucen er jævn.

 
9. Kog saucen nogle minutter ved svag varme under hyppig piskning.
Tag gryden fra varmen og smag til med salt, peber og muskat.

 
Anretning:
10. Smør et ovnfast fad.
Læg en skefuld fyld ned langs midten af hver pastaplade og rul den sammen herom.

 
11. Læg de fyldte cannelloni, med sammenføjningen nedad, side om side i fadet.
Hæld saucen over.
Drys med reven parmesanost og læg smørklatter øverst.

 
12. Sæt fadet i en 200°C varm ovn i ca. 10 minutter.
Overfladen skal være gylden, men ikke brun, så smager osten bittert.

 
Tips: Canneloni kan koges og fyldes i forvejen.
Hæld saucen over og drys med reven ost lige inden gratinering og servering.
Cannelloni kan købes færdige, lige til at koge og fylde. Følg brugsanvisningen på pakken.
Kan fryses; holdbarhed: 3 måneder.

 
* Tilberedning Cannelloni Bolognese:


Cannelloni Bolognese 
1. Læg hvedemelet i en bunke på bordet.
Lav en fordybning i midten og slå æggene ud heri.
Tilsæt salt og vand eller olie.


Cannelloni Bolognese 

2. Ælt dejen godt sammen til en fast ensartet kugle.
Den skal slippe fingrene nemt, ellers må der lidt mere hvedemel i.


Cannelloni Bolognese 

3. Rul dejen tyndt ud. Hiv, rul og træk og drys med mel indimellem, så dejen ikke hænger fast.
Den skal ende med at være millimetertynd.


Cannelloni Bolognese 

4. Skær den i firkanter på 8x8 cm og kog dem i rigeligt letsaltet vand i ca. 3 min.
Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe godt af på et viskestykke.


Cannelloni Bolognese 

5. Lav fyldet og lad det koge for jævn varme, til det er tætnet lidt, ca. 20 min.
Kog saucen nogle min. ved svag varme under piskning.
Smag til med salt, peber og muskat.


Cannelloni Bolognese 

6. Læg en skefuld fyld på hver pastaplade, rul dem sammen og læg dem med sammenføjningen nedad. Hæld saucen over.
Drys med ost og sæt fadet i ovnen.

 
INFO: Cannelloni er en cylindrisk type lasagne, der generelt serveres bagt med en fyldning og dækket af en sauce i italiensk køkken. Populære fyld inkluderer spinat og ricotta eller hakket oksekød. Derefter dækkes rullerne typisk med tomatsauce.

 
Se alle de bedste opskrifter med Cannelloni
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 7.554 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?







Effektiv reklame - klik her