Logo

Chimichangas med oksekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chimichangas med oksekød 

 

Chimichangas er som regel stegte tortillaer med lækkert fyld. I denne opskrift har vi valgt at gratinere chimichangas i ovnen. De smager himmelsk!

Giver 6 portioner

 

# Ingredienser

180 g chorizo

450 g hakket oksekød

75 g fint hakkede hvide løg
1 fed hvidløg, finthakket

½ tsk knust spidskommen
1 dåse (225 g ) tomatsauce

60 g skivede modne oliven uden sten

12 mel tortillaer (20 cm i diameter) Køb færdige eller bag selv

120 g strimlet mozzarella ost
olie

Frisk tomatsalsa (se nedenfor)
25 cl syrnet fløde (se nedenfor)

Koriander eller bredbladet persille og radiser til pynt

 

* Fremgangsmåde

1. Tilbered frisk tomatsalsa. (se nedenfor)

 

2. Fjern tarmen fra chorizo og smid den ud.

Varm en stor stegepande over høj varme indtil den er varm.

Skru varmen ned til mellem.

Smuldr chorizo ned i panden.

Brun det i 6 til 8 min, rør for at skille kødet.

 

3. Smuldr oksekødet ned i panden.

Brun det over mellem-høj varme i 6 til 8 min, rør for at skille kødet.

Tilsæt løg, hvidløg og spidskommen; steg under omrøring i 4 min eller indtil løgene er bløde.

Fjern fedtet med en ske og smid det ud.

 

4. Rør tomatsaucen i.

Bring det i kog over høj varme. Skru varmen ned til lav.

Læg låg på og lad det simre i 15 min.

Tag låget af stegepanden; skru varmen op til mellem.

Kog under omrøring i 5 min eller indtil det meste af væden er fordampet, og kødet er fugtigt af saucen.
Rør oliven i.

 

5. Hvis de ikke er frisklavede, blødgøres og varmes tortillaerne.

Stabel tortillaerne og pak dem ind i folie.

Varm tortillaerne i en 180 °C varm ovn i 10 min indtil tortillaerne er varme.

Eller varm den i en mikroovn.

Stabel tortillaerne og pak dem ind i film; sæt dem i mikroovnen på høj i ½ til 1 minut, vend dem og roter ¼ omgang under opvarmningen.

 

6. Læg 50 g af kødblandingen på den nederste halvdel af l tortilla; fordel det indtil 4 cm fra bunden og siderne.

Strø med en toppet spsk ost.

 

7. For at forme den, foldes den nederste kant af tortillaen op om fyldet; fold siderne ind, rul den derefter op så fyldet er komplet indelukket.

Sæt en tandstikker af træ i øverst som sikkerhed.

 

8. Gentag trin 6 og 7 med resten af tortillaerne, kødblandingen og osten for at lave yderligere 11 chimichangas.

 

9. Forvarm ovnen til 120 °C.

Varm 2½ cm olie op til 190 °C i en dyb, tung stegepande over mellem-høj varme; juster varmen for at opretholde temperaturen.

Beklæd en bageform med køkkenrulle.

 

10. Steg 2 til 3 chimichangas ad gangen i olien i 2 til 3 min indtil de er gyldne på alle sider, vend dem jævnligt.
Tag dem op med en tang; afdryp dem på køkkenrulle.

Hold dem varme i ovnen på den beklædte bageform.

 

11. Fjern tandstikkeren før servering.
Serveres med syrnet fløde og frisk tomatsalsa. Pynt hvis det ønskes.

 

Frisk tomatsalsa

# Giver ca 1¾ dl

1 mellemstor tomat, fint hakket
60 g groft hakket persille

2 spsk fint hakkede hvide løg

1 frisk jalapeno chili, uden kerner, fint hakket

1 spsk frisk lime saft

*

Bland alle ingredienserne i en lille skål; bland det godt.

Lad det stå, tildækket, i stuetemperatur i 1 til 2 timer for at blande aromaerne.

 

Syrnet fløde

#

2 dl piskefløde, øko

saft af ½ citron
salt, efter smag

*

Pisk fløden til en let flødeskum og stil på køl 1 time.

Kom citronsaft og salt i flødeskummet.

Smag til.


Chimichangas med oksekød 

Trin 2: Fjern skindet/tarmen fra chorizo.


Chimichangas med oksekød 

Trin 3: Fjern fedtet fra panden med en ske og smid det ud.


Chimichangas med oksekød 

Trin 4: Kog kødblandingen indtil det meste af væden er fordampet.


Chimichangas med oksekød 

Trin 7: Form chimichanga.


Chimichangas med oksekød 

Trin 10: Steg chimichangaerne.

 

Se alle de bedste opskrifter med Tortilla

 

Se alle de bedste opskrifter med Mexicansk

 

INFO: En chimichanga er en friturestegt burrito, der er almindelig i Tex-Mex og andre sydvestlige amerikanske retter.

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 679 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?