Logo

Død fod - let og godt på Kogebog.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Død fod - let og godt på Kogebog.dk 


Kogebog.dk er det bedste sted med tusindvis af gode opskrifter og vejledning til at lave dejlig mad. Fine billeder på alle madopskrifter. Kig ind og se udvalget


 - Denne opskrift er lige til højre benet.

 

Denne dejlige fod af kødrand, der er lavet af hakket flæskekød, er en oplagt ret til buffet og halloween.

Til 6 personer. Tilberedningstid: ca 1 time og så er der fod på retten.

 

# Ingredienser

750 g hakket, magert flæskekød

1 æg

2 skiver landbrød eller grovbrød
1 løg

1 dl kaffefløde

1 spsk hakket basilikum eller 1 tsk tørret

salt, peber fra kværn

6 store kartofler eller 9 små 

6 stilke blegselleri
6 store gulerødder
2 store courgetter
50 g smør
2 spsk olie

 

* Tilberedning

1. Rør det hakkede kød til en fast fars med æg, brødet uden skorpe revet i småstykker, det finthakkede løg og fløden.

Tilsæt basilikum samt salt og peber.

 

2. Form farsen til en »fod«, der lægges i et stort, smurt ovnfast fad.

Sæt mandelskiver på som negle og anbring en halv tomat i »afskæringsstedet«

Stil det i en varm ovn ved 200 °C.

 

3. Rens og skræl grønsagerne.
Skær dem i lange tykke stave, undtagen kartoflerne og læg dem uden om »foden«.

Smør grønsagerne med en blanding af smeltet smør og olie.

De skal pensles regelmæssigt under stegningen.


4. Lad kødet/»foden« stege i ovnen ca 50 min.

Grønsagerne må gerne blive lidt brune.

 

5. Server retten i fadet, kom lidt ketchup på »afskæringsstedet« og giv flûte eller grovbrød til.

Det smager godt med en tomatsalat til. (se opskrifter HER)

 

Se flere opskrifter med Farsbrød

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 416 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Karbonader og gulerødder i chili-appelsinlageVi har stegt karbonaderne uden panering, men gør hvad du bedst kan lide. Vend dem evt. i...
• Baconsvøbte karbonaderBaconsvøbt delikatesse… Keder almindelige karbonader dig, eller har du bare lyst til at...
• Krebinetter med pastagratinPasta og porrer gratineret med ost, er tilbehøret til aftenens krebinetter. Vi har brugt...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1301827-09-2020 15:53:26 Peer
Den døde fod er nu afprøvet med meget stor succes - og den smagte også godt. Tilberedningen gik som fod i hose (:-))

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Smæk insektet!