Logo

Fiskesoufflé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskesoufflé 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 30 min. Bagetid: ca 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. (4 personer)

 
# Ingredienser til Fiskesoufflé:
400 g fiskekød (fx torsk, rødspætte, sej)
75 g pillede rejer (evt. frosne, optøede)
salt

 
Soufflédej:
30 g smør (2 spsk)
30 g hvedemel (ca. 3 spsk)
2,5 dl mælk
3 æg
1 spsk citronsaft
1 knsp. cayennepeber
salt og hvid peber
smør til formen
Souffléform: ca 1 l.
*
Sådan laves Fiskesoufflé:
1. Kog fisken for meget svag varme i letsaltet vand, 4-8 min efter art.
Fladfisk kortest tid. Tag fisken op og lad den blive kold.

 
Soufflédej:
2. Smelt smørret i en tykbundet gryde, tilsæt melet, rør det glat og spæd med mælken. Saucen skal være jævn, tyk og glat.
Lad den koge et par min. og tag den fra varmen.

 
3. Skil blommer fra hvider og rør blommerne enkeltvis i saucen.

 
4. Tilsæt citronsaft, cayennepeber, salt og hvid peber og kom derpå det småtplukkede fiskekød og rejerne i saucen.

 
5. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i.
Hæld soufflédejen i en smørsmurt form med lige sider, den må kun være ¾ fuld.

 
6. Bag souffléen i en 200 °C varm ovn på nederste rille i ca 30 min og server den øjeblikkeligt.
Server med rørt eller smeltet smør eventuelt tilsat finthakket persille.

 
Tips: Det er en gylden regel, at gæsterne venter på souffléen, aldrig omvendt.
En rigtig - dvs. let - soufflé synker en smule sammen, når den tages ud af ovnen.

 
Se flere opskrifter med Fisk
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.013 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Takeaway
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her