Logo

Fiskesuppe fra Dieppe - meilleur sur Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

 
Dieppe ligger ved kysten i Normandiet. Fisk og skaldyr er derfor naturligt nok en vigtig del af madtraditionen på denne egn. Hvis suppen bruges som forret, så server ikke for store portioner: Den er vældig mættende.
Forberedelsestid 1 time. Tilberedning 25 min. Krævende. Til 4 pers.

 
# Ingredienser
1 stort skalotteløg, hakket
4 dl hvidvin
2 kviste frisk timian
1 laurbærblad
500 g blåmuslinger, rensede (se nedenfor)
12 kæmperejer (ca. 400 g), pillede
12 kammuslinger, (ca. 350 g), uden skal (se nedenfor)
240 g laks eller rødtunge, i 1 cm tern
240 g champignon, i skiver
3 dl piskefløde
salt og sort peber
20 g bredbladet persille, hakket

 
* Tilberedning
1. Vælg en meget stor gryde med tætsluttende låg.
Hæld vinen i gryden sammen med skalotteløg, timian, laurbær og blåmuslinger.
Muslingerne koges i 2-3 min.
Ryst gerne gryden med jævne mellemrum.
Efter kogningen fjernes de muslinger, der ikke har åbnet sig.
Stil de åbnede muslinger til afkøling. Suppen skal bruges igen.

 
2. Bring suppen i kog igen og tilsæt først rejer, dernæst kammuslinger.
Læg låg på gryden og lad den simre i 2-3 min, ikke mere.
Tag de færdige kammuslinger og rejer op med en hulske. Stil dem til side.
Damp nu lakseternene på samme måde, ca. 5 min.
Tag evt. et stykke fisk op og skær det over for at se, om fisken er mør.
Tag blåmuslingerne ud af skallerne og smid skallerne ud.

 
3. Suppen hældes igennem en finmasket si; der kan forekomme en smule sand eller urenheder fra blåmuslingerne.
Bring suppen i kog i en ren gryde.
Kom de skivede champignon i gryden og kog ind til næsten al væden er fordampet.
Rør nu piskefløden i retten.
Lad saucen koge igennem i 5 min, til den har en passende cremet konsistens.
Til sidst tilsættes blåmuslinger, rejer, kammuslinger og laks.
Når retten er varmet helt igennem, smages den til med salt og sort peber.
Rør den hakkede persille i retten umiddelbart før serveringen.

 
Blåmuslinger
Blåmuslinger bør renses meget omhyggeligt og skal altid spises den samme dag de er købt.

Fiskesuppe fra Dieppe - meilleur sur Kogebog.dk 💘

Blåmuslinger skrubbes godt med en hård børste.
Evt. småsten og lignende fiernes med en skarp kniv.

Fiskesuppe fra Dieppe - meilleur sur Kogebog.dk 💘

Blåmuslingernes skæg fjernes.

Fiskesuppe fra Dieppe - meilleur sur Kogebog.dk 💘

Bank hver enkelt musling hårdt mod bordkanten.
De muslinger, der ikke har lukket sig efter denne behandling,
er dårlige og skal smides ud.

 
Kammuslinger
Hvis muslingerne sidder i deres skal, tages de ud med en lille kniv.
Før kniven under muslingens hvide muskel.

Fiskesuppe fra Dieppe - meilleur sur Kogebog.dk 💘

Muslingerne skylles for at fjerne evt. sand og urenheder.
Den hvide, seje muskel og den sorte streng fiernes forsigtigt.

 
Se alle de bedste opskrifter fra Frankrig

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.107 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her