Logo

Fiskesuppe med makrel, muslinger og couscous

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskesuppe med makrel, muslinger og couscous

 

Forrygende god fiskesuppe, makrel, muslinger og couscous. Både makrel og muslinger indeholder store mængder selen og jod. Sidstnævnte er vigtigt for skjoldbruskkirtlens funktion, og den er igen med til at regulere stofskiftet.

2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

# Ingredienser til fiskesuppe med makrel, muslinger og couscous:

2 x 120 g makrelfileter med skind, uden skæl og ben (men få hovedet og benene med) cayennepeber

1 stor tsk fennikelfrø

1 stor tsk hel koriander

2 fed hvidløg

1 kvist frisk rosmarin

1 citron (øko)

5 dl grønsagsbouillon

1 dåse gode tomater (400 g)

100 g fuldkornscouscous

2 små kartofler

2 gulerødder

200 g blåmuslinger, skrubbede og uden skæg

½ bundt bredbladet persille eller basilikum (15 g)

*

 

Sådan laver du fiskesuppe med makrel, muslinger og couscous:

Varm en stor gryde op ved jævn varme, kom makrelhovederne (uden gæller) i sammen med benene, og brun dem i 5 min.

Tilsæt et godt nip cayennepeber samt fennikel- og korianderfrø.

Pres hvidløget ud over, pluk rosmarinnålene ned i, skræl citronskallen af med en tyndskræller, og plump også den i.

Svits videre under omrøring i 3 min. for at frigive alle de skønne aromaer, hæld bouillonen ved, og tilsæt dåsetomaterne.

Bring det i kog, og lad det småkoge i 15 min.

 

Hæld kogende vand over couscoussen, så det lige dækker.

Læg en tallerken over skålen, og lad det stå, til couscoussen er fluffy.

 

Skrub kartofler og gulerødder, skær dem i 1 cm store terninger, og kom dem i en sauterpande.

Si suppen ned i, og pres alle de gode safter godt ud af makrel benene med bagsiden af en suppeøse (kasser resterne).

Kog kartofler og gulerødder i suppen i 15 min., eller ti I de er møre.

Tilsæt 3 dl kogende vand og muslingerne (bank åbne eksemplarer let mod bordkanten, kasser dem, hvis de ikke lukker sig).

Læg låg på, og kog videre i 5 min., eller til muslingerne har åbnet sig (kasser dem, som ikke gør det).

Om sommeren kan du også tilsætte en håndfuld friskbælgede ærter.

 

Rids skindet på makrelfileterne, læg dem på en tør slip let pande med skindet nedad ved jævn varme, og drys med cayennepeber.

Steg dem i 4 min, eller til de er sprøde - lad være med at flytte på dem undervejs.

Vend dem, og steg videre i 30 sek.

 

Anret makrellen på couscoussen i store varme suppeskåle.

Snit den bredbladede persille eller basilikum fint, og vend den i suppen sammen med citronsaften.

Smag til med havsalt og peber, og fordel suppen i skålene.

 

Se de andre gode opskrifter på skønne supper her 

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 7.541 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her