Logo

Frikadeller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frikadeller

 

Frikadeller er ganske lette at lave og smager skønt med kogte kartofler og brun sauce. Her får du opskriften på vores klassiske frikadeller.

4 personer. Tilberedningstiden for frikadeller er cirka 1 time. Heraf er arbejdstiden cirka 25 minutter.

 

 

# Ingredienser til frikadeller

400 g hakket kød fx svine og/eller kalve eller lam

1½ tsk groft salt

1 knsp peber fra kværn

45 g hvedemel (svarende til ½ dl)

1 æg eller 2 æggehvider

½ løg (svarende til 50 g)

2 dl mælk

15 g smør (svarend til 1 spsk)

1 spsk olie


* Sådan laver du frikadeller:

Start med at røre kødet sejt med salt.

Tilsæt så peber, mel, æg eller æggehvide og finthakket eller revet løg.

Rør farsen og tilsæt mælk lidt af gangen.

Farsen skal røres smidig.

Sæt nu farsen i køleskab ca. 30 min.

 

Lad herefter smør og olie blive gyldent på en pande ved god varme.

Fjern panden fra varmen.

Dyp en spiseske i det varme fedtstof og form farsen med skeen i aflange boller.

Sæt dem på panden og steg frikadellerne over middelstærk varme ca. 1 min.

Dæmp varmen og steg dem endnu ca. 3 min.

Vend og steg dem på samme måde på den anden side til de er gennemstegte.

Tryk på en frikadelle og er saften klar, er frikadellen klar til at blive spist.

 

Tips til frikadeller

Frikadellen er noget af en dansk klassiker, som elskes af mange.

Vi foreslår at servere disse lækre frikadeller med kartoffelsalat og grøn salat.

Eller prøv det klassiske tilbehør kogte kartofler, brun sauce, rødkål, rødbeder og syltede agurker.

Du finder opskriften på syltede rødbeder her. Og du finder opskriften på kartoffelsalat her.

 

Prøv også at erstatte hvedemel med havregryn (1 dl) eller rasp (½ dl) eller mosede kogte kartofler 

(2 mellemstore kartofler/ca. 100 g). Erstat også mælk med fond/bouillon, danskvand eller grønsagsjuice. Tilsæt mere væske, hvis farsen er for fast. Tilsæt hvedemel hvis farsen er for lind.

 

Frikadellen smager også ganske glimrende kold. Prøv for eksempel en frikadellesandwich på madpakken, hvis du har rester til overs.

Velbekomme, og god fornøjelse med dine frikadeller.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.431 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?