Logo

Fyldt jægersteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fyldt jægersteg

 

Fyldt jægersteg er en lækker spise, især med vilde svampe. En nem og hurtig oksekødsret når du vil overraske dine gæster - de vil elske denne ret og et glas vin.

Til 6 personer. Tilberedningstid: ca 2 timer. Ikke særlig fryseegnet.

 

# Ingredienser

750 g okseinderlår eller klump

salt og peber

250 hakket kalv og flæsk

2 løg

2 fed hvidløg

250 g blandede svampe

1 æg

3 spsk rasp

4 dl rødvin

1 bdt persille
1 kvist timian
35 g smør

4 dl bouillon (af terning)
2 tsk maizenamel

ribsgelé

 

* Fremgangsmåde

1. Skær inderlåret næsten helt igennem på den lange led, så det kan bredes fladt ud.

Bank kødet så det er nogenlunde lige tykt overalt.
Drys med salt og peber.

 

2. Rør en fars af det hakkede kød, de finthakkede løg, presset hvidløg og ca 100 g rensede, hakkede svampe.

Kom æg og rasp i og tilsæt så meget rødvin, at farsen hænger sammen uden at blive for lind.

Hak det halve af persillen med timian og drys det i farsen.

 

3. Bred farsen ud over kødet, der rulles sammen.

Bind om det med bomuldsgarn.

 

4. Brun stegen i 20 g smør i en stor gryde.

Drys med peber, tilsæt bouillon og lad stegen snurre under låg ved svag varme.

 

5. Svits resten af svampene i smør på en pande og hold dem varme.

6. Når stegen har stegt ca 1 time i gryden, tages den op.

Fjern bomuldsgarnet og skær kødet i skiver, der lægges på et varmt fad.

 

7. Lad skyen i gryden koge op og jævn den med maizenamel udrørt i lidt rødvin.

Lad saucen koge et par minutter.

Smag den til med rødvin og evt. mere krydderi.

 

8. Anret de svitsede svampe på fadet og hæld lidt af saucen over.
Kødet serveres med kartofler og resten af saucen i en sauceskål.
Husk ribsgelé.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 275 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Benløse fugle og frugtsalatBenløse fugle kan også kaldes oksekøds-paupietter eller oksekødsruller. Det søde punktum...
• Marinerede bøfferMarinerede bøffer bliver saftige og velsmagende. Se Den »klassiske« bøf i flere...
• Marokkansk bøf med bulgursalatBulgursalat med masser af nødder og tørret frugt er perfekt til en god bøf. ✅ Vores...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!