
   
De lækreste bagte spidskål, der er fyldt med suveræne grønsager,
som tilføjer en ekstra god smag.
Fyldt spidskål er en opskrift på en dejlig nem og sund ret.
4 personer
 
# Ingredienser 
1-2 spidskålshoveder 
salt og peber 
1 dl olie 
600 g nye kartofler 
 
GRØNSAGER:
3 nye løg 
8-10 fed hvidløg
8-10 forårsløg
skal af 1 usprøjtet citron 
10 hakkede sorte oliven 
12-16 grønne asparges 
100 g friskbælgede ærter 
1 bdt. portulak (eller brøndkarse eller bredbladet persille)
 
DESUDEN: 
frisk merian eller løvstikke 
kogt knust peber 
finthakket frisk chili 
 
* Tilberedning
 
 
1. Kassér de yderste grove blade på kålen og 
blancher den i saltet vand 4-5 min. 
Afkøl let, dryp dem af og del kålen i blade. 
Fjern det grove fra stilkenden. 
 
 
2. Beklæd 4 portionsforme eller ringe 
med et godt lag kålblade. 
Krydr med salt, peber og olie. 
Stil formene i et ildfast fad. 
 
 
3. Kog de vaskede kartofler med skrællen på.
Hæld vandet fra, gem lidt kartoffelvand og 
mos dem groft med en gaffel. 
(Er det ikke nye kartofler skal de skrælles)
Smag til med salt og olie, og hold dem varme. 
 

4. Fordel de mosede kartofler i formene så det 
går ca. halvt op, dæk med et fugtigt klæde og
stil dem i en 125 °C varm ovn, til de er gennemvarme. 
Del forårsløgene i 2-3 stykker, pil og flæk hvidløgene, 
snit aspargesene groft og del løgene i både. 
 
 
5. Klar løgene i lidt olie, tilsæt hvidløg, forårsløg og 
1 dl kartoffelvand (eller hønsebouillon) og lidt salt. 
Kog under låg til grønsagerne er møre. 
Smag til med citron, olie, oliven, kogt knust peber og 
evt. chili. Rist aspargesene let i lidt olie. Krydr med
salt. 
 
 
6. Lige inden serveringen vendes ærter, 
de grønne blade og krydderurter i løgblandingen. 
Fordel det over kartoffel-laget og 
fordel de ristede asparges øverst. 
Løsn kålen fra formene og 
server dem som tærter med ekstra olie til at dryppe
over. 
 
TIPS: Portulak er en grov krydderurt, der kan bestilles hos
grønthandleren. Du kan erstatte den med grov brøndkarse eller bredbladet
persille. 
Den kogte knuste peber er hel sort peber, der blancheres,
afdryppes og knuses i morter. 
 
VIN FORSLAG: Fyldig Chardonnay eller kølig Beaujolais (15
°C)
 
Se andre gode opskrifter med Spidskål
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.