Logo

Hønsekødsuppe med butterdejslåg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hønsekødsuppe med butterdejslåg 

 
Suppe Aftensmad Hovedret Arbejdstid: 30 min. Afsvaling: 1 time. Bagetid: 15 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer 

 
# Ingredienser til Hønsekødsuppe med butterdejslåg:
1 l kold hønsekødsuppe
1 porre
125 g små hvide champignon
2 skalotteløg
100 g broccoli (evt. frossen)
200 g kyllinge- eller hønselever

 
Endvidere:
200 g butterdej eller 2 plader frossen
Til pensling: 1 æg
Ovnfaste bouillon kopper
*
Sådan laves Hønsekødsuppe med butterdejslåg:
1. Sæt 4 ovnfaste bouillonkopper i køleskabet, til de er gennemkolde.

 
2. Skær rodskiven og det øverste grønne af porren og skær den i fine ringe.
Skær rodskiven af champignonerne og skyl dem kort under rindende, koldt vand.
Tør dem straks. Pil og hak løgene fint.
Fjern bladene fra broccolien, skyl den i koldt vand og skær stilkene af så tæt på toppen som mu­ligt. Del broccolitoppene i små buketter.

 
3. Kom porreringene i en sigte og giv dem et kort opkog i letsaltet vand.
Tag sigten op og lad dem dryppe af.

 
4. Del evt. leverstykkerne et par gange og kom dem i den kolde hønsekødsuppe sammen med porre, champignoner, løg og broccoli.
Fordel den kolde suppe i de 4 afkølede bouillonkopper.

 
5. Skær butterdejspladerne over på tværs, så der bliver 4 stykker.
Eller rul en hjemmelavet butterdej ud i ca ½ cm tykkelse og udstik cirkler, der er store nok til at kunne dække bouillonkoppen rigeligt.

 
6. Pensl kanterne på bouillonkopperne med sammenpisket æg.
Tryk butterdejslågene fast over hver kop.
Stil kopperne koldt en ti­mes tid.
Indstil ovnen på 225 °C.

 
7. Pensl forsigtigt butterdejslågene med sammenpisket æg og stil bouillonkopperne midt i den varme ovn.
Bag, til butterdejen er hævet og lysebrun, ca et kvarters tid. Server omgående.

 
8. Bryd hul på butterdejsskorpen med skeen og lad butterdejen falde ned i suppen, mens den spises.

 
Tips: Se Hønsekødsuppe og Butterdej.
Se også Champignonsuppe med rejer og butterdejslåg.
Pas på ikke at komme til at trække i butterdejslågene, inden de lægges på, så trækker de sig sammen under bagningen og dumper ned i suppen.
Andre grønsager kan bruges, fx grønne bønner, blomkål eller asparges.
 

Se flere opskrifter med Høne

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.800 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her