Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 min. Kogetid: ca 10 min. Let at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. (4 personer)
# Ingredienser til Hachis
af dyrekød:
400 g stegt dyrekød
100 g bacon
1 løg
1 kvist timian eller persille
4 dl (vildt)bouillon
2 spsk hvedemel
salt peber
Worcestershire sauce
*
Sådan laves Hachis af dyrekød:
1. Skær kødet i fine tern med en skarp kniv eller kør det en
gang gennem kødhakkeren.
2. Skær baconen i små tern og svits dem i en tør gryde.
Tag dem op med en hulske.
3. Svits også dyrekødet i baconfedtet.
4. Drys hvedemelet over og rør rundt, til det er opsuget.
Tilsæt bouillonen lidt efter lidt, læg timiankvisten og løg i
små tern i, dæmp varmen og læg låg på.
Lad hachisen koge ca 10 min. ved svag varme.
5. Tilsæt et par dråber Worcestershire sauce og smag til med
salt og peber.
Bland baconterningerne i hachisen og server, mens de er
sprøde.
Server små, kogte kartofler eller brasede kartofler og
selvfølgelig Worcestershire sauce til.
Tips: Dette er en
god reste-ret, men den kan også tilberedes af ureelt dyrekød, der skæres i fine
tern og først steges møre i smør.
Tilsæt evt også 2 fed hvidløg.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
INFO: Hachis, ordet er fransk, af hacher 'hakke', ret af
grofthakket kogt eller stegt kød i brun sauce. Retten kan tilsættes urter,
sherry, engelsk sauce og tomatpuré og kan serveres som selvstændig ret eller
som fyld i pirogger, tarteletter mv. Efter Fransk opskrift: Hachis Parmentier
Se flere
opskrifter med Hachis
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------