Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 min. Kogetid: 20-25 min. Let at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser til Hachis, græsk:
500 g lammekød, skåret i små tern eller hakket
2 løg
¾ dl olie
2 dl hvidvin
1 dl bouillon eller grønsagsbouillon
2 spsk konc. tomatpuré
1 hel kanelstang
salt og peber
*
Sådan laves Hachis,
græsk:
1. Hak løget fint og brun det i olie i en gryde.
2. Vend lammekødet i og lad det skifte farve.
3. Tilsæt hvidvin, bouillon, tomatpuré og kanelstang, dæmp
varmen og læg låg på. Lad hachisen koge 20-25 min. ved svag varme.
4. Fjern kanelstangen og smag til med salt og peber.
Server løse ris eller rispilaf til. Og stegte tomater.
Tips: Et par fed
hvidløg kan svitses sammen med løgene.
Frisk mynte kan eventuelt erstatte kanel.
Rødvin kan erstatte hvidvin.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
INFO: Hachis, ordet er fransk, af hacher 'hakke', ret af
grofthakket kogt eller stegt kød i brun sauce. Retten kan tilsættes urter,
sherry, engelsk sauce og tomatpuré og kan serveres som selvstændig ret eller
som fyld i pirogger, tarteletter mv. Efter Fransk opskrift: Hachis Parmentier
Se alle de bedste opskrifter med Hachis
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------