Den traditionelle hakkebøf er her blevet opgraderet med et
dejligt spejlæg. Bøffen bliver serveret med en hjemmelavet tomatsauce der løfter denne enkle ret op
på et højere niveau
Arbejdstid:
30 min. Koge/stegetid: 20 min. Ikke fryse-egnet. 4 personer. Er I kun to , så halver opskriften.
# Ingredienser til Hakkebøf med spejlæg og stærk tomatsauce:
400
g hakket oksekød
1
spsk olie
salt
og peber
4 æg
8
skiver fuldkornshvedebrød
Stærk
tomatsauce:
1
løg
2
fed hvidløg
1
spsk olie
1
dåse hakkede tomater
¼ tsk
cayennepeber
salt
og peber
Salat:
1
salathoved
1
lille løg
2
spsk balsamico
1
spsk olie
*
Sådan laver du Hakkebøf med spejlæg og stærk tomatsauce:
Sauce:
Hak løget fint og hvidløgene groft.
Svits
begge slags løg et par min. i en gryde med olie.
Tilsæt
tomater og cayennepeber og kog saucen ved mellemhøj varme i 15 min.
Smag
til med salt og blend saucen til en ensartet puré.
Skyl
og tør salaten og bryd den i store stykker i en salatskål.
Hak
løget fint og drys det over.
Pisk
balsamico og olie sammen med lidt salt og peber og vend dressingen grundigt med
salaten.
Del
kødet i 4 portioner og form det til flade bøffer.
Steg
dem på en varm pande med olie 3-4 min. på hver side og krydr med salt og peber.
Læg
bøfferne på en tallerken og hold dem varme under alufolie.
Steg
æggene til spejlæg på panden i lidt olie.
Rist
brødet på en brødrister eller under grillen i ovnen.
Læg
to skiver brød på hver tallerken, læg en bøf og et spejlæg på hver portion
brød.
Dryp
saucen over bøf og æg og server med salaten.
Her finder du flere opskrifter på dejlige hakkebøf. Gå på opdagelse og
find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.
Giv opskriften din
vurdering. ... Vælg hvor mange smileys opskriften skal have og klik knappen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD